avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Subsol inundat sistematic cu dejectii !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Subsol inundat sistematic cu dejectii !

Buna Ziua
La doua din scarile blocului in care locuiesc subsolurile sunt inundate sistematic .
M-am mutat la aceasta adresa de aproximativ 2 ani si aproape in fiecare luna daca nu si mai des subsolul a fost inundat cu apa murdara din bai si wc-uri.
Mirosul a devenit insuportabil si am inceput sa ma tem pentru sanatatea copiilor si a noastra.
De cate ori am incercat sa ridic problema am fost intampinata cu replica
– La noi se intampla asta de 30 de ani si majoritatea nu este de accord sa plateasca inlocuierea tevii ci doar carpirea ei.
Nu stiu ce sa fac , as dori mult sa se poata repara tevile si nu inteleg ce fel de oameni sunt cei care se complac in asa o situatie , pentru ca nu par atat de saraci ci dimpotriva si stiu ca sanatatea este cel mai important lucru
Va rog sa – mi dati un sfat ce as putea sa fac , m-am gadit si la Sanepid – sunt foarte necajita.
Va multumesc ! IMariana
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 11:34, 23 Decembrie 2008
Buna ziua.

calea pe care eu am ales-o este oarecum mai simpla, avand in vedere ca sumele cheltuite nu au fost mari iar apoi procesul in sine era partea usoara pentru mine;
In cazul in care vorbim despre o reparatie complexa si costisitoare ar putea exista si calea obligarii Asociatiei sa execute acele lucrari. Se poate formula o cerere la instanta in care sa se solicite obligarea Asociatiei la efectuarea reparatiilor sub sanctiunea unor daune cominatorii ( sume de bani) pentru fiecare zi de intarziere. Practic obtinand aceasta hotarare Asociatia va fi fortata sa execute aceste lucrari, altfel fiind obligata la plata unor sume de bani pentru fiecare zi de intarziere. Daca pericolul produs prin neefectuarea lucrarii este mare atunci si daunele cominatorii pot fi mari 3-400 lei pe zi de intarziere.In cadrul acestu dosar as incerca atragerea raspunderii celor din conducerea asociatiei care se fac vinovati prin neluarea masurilor urgente care se impun.
Evident, puteti formula plangeri la toate institutiile la care va puteti gandi, rezultatul putand consta in aplicarea unor amenzi.
av. Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatare subsol val99 val99 cum se poate obliga asociatia sa participe la curatarea subsolului daca nu toti locatarii sunt de acord? adica subsolul este inundat, tevi sparte, tantari, ... (vezi toată discuția)
Reparatii la instalatia de canalizare din subsolul blocului marinsandu marinsandu Buna seara! Va rog sa ma scuzati daca sunt prea insistent cu problemele pe care le ridic ,dar traiesc intr-o comunitate imposibila, nu din cauza neajunsurilor ... (vezi toată discuția)
Cine achita daunele din apartamentele locatarilor? nofret nofret Daca se sparge teava de apa rece ori calda din peretele de la baie, stiu ca eventualele costuri pentru inlocuirea acesteia revine administratiei de ... (vezi toată discuția)