avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cumparare filme online legal
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cumparare filme online legal

In weekendul trecut mi-am petrecut jumatate de zi cautand pe net de unde pot cumpara filme online legal si sa le downloadez. Poate va intrebati de ce:
- este mai comod decat sa cumpar DVD, pentru ca oricum tot ce am tin pe un mediacenter
- pentru ca am cumparat in weekend un film din magazin, pe DVD; va spun ca calitatea filmului cat si a copertei / plasticului sunt deranjante pentru mine

Sa revin, am gasit un website. Pun bani, cumpar filmul, primesc chitanta, downloadez. Ideea este ca am cautat pe net despre legalitate website-ului respectiv si am gasit mai multe opinii:
- ilegal
- legal, folosit de mai multi ani dupa cum ziceau persoanele de pe forum, fara nici o problema
- legal, dar discutabil, pentru ca licenta este ceva numita ROMS si utilizata in Rusia

Eu am accesat websiteul legal, adica fara proxy de Rusia sau alte actiuni care sa imi ascunda identitatea sau locatia si nu am primit nici un avertisment ca nu am voie sa folosesc aceea pagina.

In acest caz, ce se poate intampla, daca intradevar website-ul este ilegal?

Cum vad eu lucrurile (nu neaparat din punct de vedere juridic):
- ma duc in magazin
- cumpar o pereche de pantofi
- primesc chitanta

Nu ii intreb pe cei de la magazin sa imi arate actele care dovedesc ca ei au dreptul sa vanda acei pantofi, nici nu ii intreb daca este moral sa vanda o pereche de pantofi cu 100 de euro cand firma ii produce cu 10 euro folosindu-se de nu stiu ce tara mai saraca.

Stiu ca zona de discutie este gri, dar totusi as dori un sfat profesional.

Multumesc!
Calin
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
yotis, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters220737 , utilizator 17:04, 1 Iunie 2012
Nu este mai convenabil si fara stres,sa vizionezi filmele online?Nu mai e nevoie de intrebari de genul;o fi legal,piratat,ba mai vine cu drepturile de autor.Azi e posibil surprize de genul asta cu sit.acestea,nu mai stii care e legal si care nu.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iunie 2012
ContSters220737, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Site download gabriell86 gabriell86 Buna seara. In scurt timp as vrea sa lansez un site de download filme, programe, muzica si jocuri. Pe site ca mai fi o lista cu radio-uri online, id uri ... (vezi toată discuția)
Pirateria pe internet, programe fara licenta Pink_Martini Pink_Martini Am auzit acum la stiri la radio ca se fac controale pentru cei care detin/folosesc programe fara licente. Cum se fac aceste controale? cica sint unii care ... (vezi toată discuția)
Cat de legali sunt torrents lawcomp lawcomp Buna ziua, dupa arestarile de ieri din Bucuresti cu privire la torentii am zis sa caut vreo noua lege care s-ar fi dat in Romania. Pe langa discutiile ... (vezi toată discuția)