avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Cine hotaraste asupra votului secret ?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Cine hotaraste asupra votului secret ?

In cadrul unei Asociatii( constituita si organizata pe OG 26 cu privire la asociatii si fundatii), la alegerea organelor de conducere, in Adunarea generala se supun la vot propunerile.
Sunt si voci care doresc ca votul sa fie secret. Statutul nu prevede o asemenea precizare daca votul sa fie secret sau la vedere.
Cine poate hotara ca votul sa fie la vedere sau nu ? presedintele de sedinta ? sau si aceasta modalitate se supune Adunarii generale care va decide ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:48, 1 Iunie 2012
Daca nu aveti expres prevazut in statut sau in alt act intern al asociatiei (regulament intern sau alta decizie a adunarii generale sau chiar un precedent adica un caz din trecut in care pentru ceva similar s-a votat in acelasi fel) procedura de vot in cazul acesta, plenul adunarii generale hotaraste. De obicei se voteaza secret, cu biletele, in cazul alegerilor de persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea membrilor din filialele unei asociatii Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Caz ipotetic: Urmează a fi înființată o asociație națională care se preconizează că va avea peste 1000 membri în primii 2 ... (vezi toată discuția)
Expirare mandat presedinte, cd, cenzor unarcisa unarcisa Buna ziua. In cadrul unei asociatii expira mandatul de 4 ani al presedintelui, al vicepresedintilor, al membrilor Consiliului Director, precum si al cenzorului ... (vezi toată discuția)
Adaugare paragrafe la scop si obiective in stat NICOLAE LAMBRU NICOLAE LAMBRU Buna ziua, as dori sa aflu care sunt conditiile pentru a adauga noi paragrafe la scopul infiintarii unui ONG si corespondent, obiectivele de indeplinit. (vezi toată discuția)