avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi in preaviz

Buna ziua,
Incepand cu data de 02.05.12 mi-am depus preavizul de 15 zile lucratoare la firma care am lucrat.Seful meu s-a suparat pe mine ca plec si dupa 3 zile mi-a luat masina si laptopul cu care imi desfasuram activitatea.Acum la sfarsitul lunii cand am verificat contul de salariu ,am primit doar salariu de baza fara bonusul care mi se cuvenea din luna precedenta(aprilie) si fara bonurile de masa din luna mai.
Va rog sa-mi spune-ti ce drepturi am,daca imi pot recupera banii si daca pot sa ma judec cu ei ca nu m-au lasat sa imi desfasor activitate de angajat in cele 4h zilnice de preaviz.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:07, 1 Iunie 2012
Pana la incetarea raportului de munca aveti toate drepturilor ca salariat .. pentru neacordarea unor drepturi poate fi sesizat ITM-ului si/sau se poate promova o actiune n instanta impotriva angajatorului .

Timpul de munca in perioad de preaviz este cel mentionat in c.i.m., daca in ccm aplicabil angajtorului sau in reg.intern al acestuia ne se prevede altfel.
Prin urmare, daca ati avut c.i.m. cu 8 ore/zi , atunci in prevaiz va trebui sa fiti la munca tot 8 ore/zi , daca nu exista dispozitii contrare aplicabile angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fortata, preaviz April12 April12 Buna seara, Pe scurt va relatez: a fost un litigiu de munca, in final l-am castigat si a fost necesar ca societatea sa ma reintegreze. Din luna mai 2016 am ... (vezi toată discuția)
Programul de lucru in perioada de preaviz botezatuion botezatuion Buna ziua! In cazul demisiei, in cele 20 de zile de preaviz, am dreptul la program de lucru redus la jumatate de norma? Daca da, in baza carui ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca cu art.65 dan furnea dan furnea Mi s-a desfacut contractul de munca la data de 01.11.2009., de o societate privata din cluj-napoca, avind ca activitate c-tii si instalatii in c-tii. Eu sint ... (vezi toată discuția)