avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Dreptul la vot la alegerile locale
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Dreptul la vot la alegerile locale

Buna ziua!
Am inteles, ca anul aceste, la alegerile locale, pot vota doar care domiciliare de cel putin 3 luni in localitatea respectiva.
Personal, am achizitionat o locuinta in localitatea X de circa o luna de zile, si normal ca am schimbat si cartea de identitate. Problema intervine, ca din ce am inteles, in acest caz mi sa va lua dreptul de a vota in localitatea in care urmeaza sa traiesc de acum incolo. Dar mai rau, se pare ce mi se va lua cu totul dreptul de vot la aceste alegeri, din moment ce nici in localitatea in care am domiciliat pana acum nu mai pot vota,din cauza faptul ca am schimbat actele?

Mi se pare putin neconstitutional.
Am inteles eu ceva gresit?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 18:03, 1 Iunie 2012

In privinta cetatenilor care au domiciliul intr-o localitate nu exista nicio conditionare legata de ''vechime''- mergeti la sectia de votare de care apartine imobilul dvs.

Doar in cazul vizei de resedinta este conditionat votul - trebuie ca viza sa fie facuta cu minim 3 luni inainte de data alegerilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Viza de flotant ianasi claudia ianasi claudia Care este termenul limita pentru stabilirea resedintei in vederea exercitarii dreptului la vot in alegerile locele din 5 iunie? (vezi toată discuția)
Dreptul de vot la alegerile locale ContSters180206 ContSters180206 au dreptul de a lege persoanele cu vize de flotant in acelasi judet din comune invecinate? (vezi toată discuția)
Alegeri locale 2016 markoM markoM Buna seara,as dori sa stiu cu cat timp inainte de alegerile locale din 5 iunie 2016 ar fi trebuit sa-mi fac flotant la adresa unde stau acuma , pentru a putea ... (vezi toată discuția)