Reprezint o companie medicala din Constanta care urmeaza sa faca un import de echipamente medicale si consumabile aferente din Rusia. Compania noastra a fost inregistrata si a primit un numar EORI si detine un certificat care atesta ca este neplatitoare de TVA. Echipamentele importate au toate avizele CE si certificate de conformitate. Ceea ce as dori sa stiu este daca la sosirea produselor in vama se va plati sau nu TVA? Daca se plateste exista posibilitatea de a fi recuperat?
se plateste tva catre autoritatile vamale pentru care nu aveti drept de deducere, compania medicala desfasurand doar operatiuni scutite fara drept de deducere TVA, prevazute de art. 141 cod fiscal.
tva achitata in vama in baza DVI, fiind nerecuperabila se include in costul echipamentelor medicale.
potrivit art. 24, alin. (16) din codul fiscal, contribuabilii care investesc în mijloace fixe destinate prevenirii accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, precum şi înfiinţării şi funcţionării cabinetelor medicale, pot deduce integral valoarea acestora la calculul profitului impozabil la data punerii în funcţiune sau pot recupera aceste cheltuieli prin deduceri de amortizare, potrivit prevederilor prezentului articol.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Am incercat sa aflu mai multe si la Directia Vamala si de la Fisc, m-au plimbat de la unii la altii fara a reusi sa aflu ceva coerent de la ei.
Problema tva
maryette
Am achitat in contul unui anume Birou Vamal in noiembrie 2007 o suma reprezentand tva-ului aferent unui import de marfa,suma inscrisa de pe DVI .Imediat ce ... (vezi toată discuția)