avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Se plateste TVA in vama pentru un import ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Se plateste TVA in vama pentru un import extracomunitar de echipamente medicale daca firma importatoare este neplatitoare de TVA?

Buna seara,

Reprezint o companie medicala din Constanta care urmeaza sa faca un import de echipamente medicale si consumabile aferente din Rusia. Compania noastra a fost inregistrata si a primit un numar EORI si detine un certificat care atesta ca este neplatitoare de TVA. Echipamentele importate au toate avizele CE si certificate de conformitate. Ceea ce as dori sa stiu este daca la sosirea produselor in vama se va plati sau nu TVA? Daca se plateste exista posibilitatea de a fi recuperat?

Va multumesc si va doresc o seara buna!
Cel mai recent răspuns: jaden , utilizator 12:50, 2 Iunie 2012
se plateste tva catre autoritatile vamale pentru care nu aveti drept de deducere, compania medicala desfasurand doar operatiuni scutite fara drept de deducere TVA, prevazute de art. 141 cod fiscal.
tva achitata in vama in baza DVI, fiind nerecuperabila se include in costul echipamentelor medicale.

potrivit art. 24, alin. (16) din codul fiscal, contribuabilii care investesc în mijloace fixe destinate prevenirii accidentelor de muncă şi bolilor profesionale, precum şi înfiinţării şi funcţionării cabinetelor medicale, pot deduce integral valoarea acestora la calculul profitului impozabil la data punerii în funcţiune sau pot recupera aceste cheltuieli prin deduceri de amortizare, potrivit prevederilor prezentului articol.

Va multumesc foarte mult pentru raspuns! Am incercat sa aflu mai multe si la Directia Vamala si de la Fisc, m-au plimbat de la unii la altii fara a reusi sa aflu ceva coerent de la ei.

Inca o data va multumesc pentru timpul acordat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subiect: se plateste tva in vama pentru un import extracomunitar de scaune fara taxa vamala pentru o biserica daca aceasta nu este platitoare de tva? VVG VVG Reprezint BISERICA care urmeaza sa faca un import de scaune din China. BISERICA noastra a fost inregistrata si a primit un numar EORI si detine un ... (vezi toată discuția)
Problema tva maryette maryette Am achitat in contul unui anume Birou Vamal in noiembrie 2007 o suma reprezentand tva-ului aferent unui import de marfa,suma inscrisa de pe DVI .Imediat ce ... (vezi toată discuția)
Deducere tva in vama croitoru raluca croitoru raluca buna ziua ma confrunt cu o problema legata de deducerea tva in vama. mai precis am avut import din norvegia cei din vama au calculat gresit tva iar noi am ... (vezi toată discuția)