avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Subiect: Se plateste TVA in vama pentru un import ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Subiect: Se plateste TVA in vama pentru un import extracomunitar de scaune fara taxa vamala pentru o biserica daca aceasta nu este platitoare de TVA?

Reprezint BISERICA care urmeaza sa faca un import de scaune din China. BISERICA noastra a fost inregistrata si a primit un numar EORI si detine un certificat care atesta ca este neplatitoare de TVA. Echipamentele importate au toate avizele CE si certificate de conformitate. Ceea ce as dori sa stiu este daca la sosirea scaunelor in vama se va plati sau nu TVA?
Daca se plateste exista posibilitatea de a fi recuperat?

Va multumesc si va doresc o seara buna!

Alte discuții în legătură

Se plateste tva in vama pentru un import extracomunitar de echipamente medicale daca firma importatoare este neplatitoare de tva? jaden jaden Buna seara, Reprezint o companie medicala din Constanta care urmeaza sa faca un import de echipamente medicale si consumabile aferente din Rusia. Compania ... (vezi toată discuția)
Firma neplatitoare de tva - achizitii din china anairam_unid anairam_unid Buna ziua O firma neplatitoare de TVA poate face achiztie din China? Ce declaratii trebuiesc depuse pt aceasta acizitie(sin in cat timp)? Trebuie ... (vezi toată discuția)
Obtinere numar eori MariusAft MariusAft Buna ziua! Am o I.I. neplatitoare de TVA. Acum cateva zile am cumparat (importat) niste produse din China, fara sa am numar EORI. Deoarece vin cu vaporul, ... (vezi toată discuția)