avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cerere in garantie!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cerere in garantie!

Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un raspund!Se poate chema in garantie pe alte 3 persoane pe fond al procesului?sau trebuia la la primul termen,intimpinare?Procesul e spre sfarsit si vreau sa aduc in ganatie si alte persoane care aveau aceasi responsabilitate ca si mine!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:07, 24 Decembrie 2008
Depind ce calitate procesuala aveti dvs.
In caz ca sunteti parat, sunt aplicabile prevederile art. 61 alin. (1) Cod procedura civila:
" Cererea va fi facuta in conditiile de forma pentru cererea de chemare in judecata. Cererea facuta de parat se va depune o data cu intampinarea; cand intampinarea nu este obligatorie, cererea se va depune cel mai tarziu la prima zi de infatisare. "
In caz ca sunteti reclamant, sunt aplicabile prevederila alin. (2) ale aceluiasi art.:
"Cererea de chemare in garantie facuta de reclamant se poate depune, pana la inchiderea dezbaterilor, inaintea primei instante. "
sunt parat!si deja am avut 3 termene pina acum...si acum vreau sa fac cerere de aducere in garantie..nu se poate?
In conformitate cu prevederile legale nu se poate.
Insa dumneavoastra puteti face cererea, iar instanta daca considera ca a fost tardiv introdusa o va respinge.
Aveti insa posibilitatea sa chemati in judecata acele persoane intr-un dosar separat de cel care se judeca acum.
procesul a inceput in luna septembrie...dar am intrat in posesia unui act din care reiese ca si partile pe care vreau sa le chem in garantie sunt raspunzatoare la fel ca si mine..pb e ca actul era in posesia reclamantului si abia la termenul trecut la depus in instanta...asadar daca faceam chemarea in intimpinare la inceputul procesului sa ii chem in garantie nu aveam nici o dovada..acum ca sa depus actul in instanta cu semnaturile lor consider ca acum am baza pt ce sa ii chem in garantie si cred ca judecatoarea ar trebui sa imi acorde acest drept chiar daca e depus mai tardiv!
In acest caz faceti cererea de chemare in garantie oricum, si motivati cu motivele pe care le-ati mentionat si aici. Eventual puteti sa solicitati despartirea cererii de chemare in garantie de cererea principala pt. a nu intarzia judecarea acestuia din urma, in baza art. 63(b) Cpc.
In mod normal ar fi si in interesul reclamantului sa ii introduca pe ceilalti in proces, pt. a-si mari sansele de recuperare a datoriei.

Alte discuții în legătură

Cerere reconventionala peste termen ContSters14151 ContSters14151 As avea nevoie urgenta de decizii ale ICCJ si decizii CEDO care sa contina admiterea unei cereri reconventionale peste termenul legal, respectiv odata cu ... (vezi toată discuția)
Depunere intampinare summergiulia summergiulia am fost citata ca parata in procesul de divort.Pe citatie scrie ca am obligatia de a depune intampinare,cu 5 zile inainte de termnul syabilit.Prinsa cu ... (vezi toată discuția)
Cerere chemare in judecata Brokeru22 Brokeru22 La cererea de chemarea in judecata depusa impotriva Directiei de Finante Publice , se poate solicita citarea Administratiei Fondului pentru Mediu pentru a fi ... (vezi toată discuția)