avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale TVA pentru subventii in agricultura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

TVA pentru subventii in agricultura

se colecteaza TVA pentru subventiile primite in agricultura?
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 08:48, 2 Iunie 2012
Aici aveti raspunsul :

Norme metodologice de aplicare a Cosului Fiscal
"Art. 137

18. (1) Potrivit art. 137 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal, subvenţiile primite de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul comunitar sau de la bugetul asigurărilor sociale de stat, legate direct de preţul bunurilor livrate şi/sau al serviciilor prestate, se includ în baza de impozitare. Exigibilitatea taxei pe valoarea adăugată pentru aceste subvenţii intervine la data încasării lor de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul comunitar sau de la bugetul asigurărilor sociale de stat. Se consideră că subvenţia este legată direct de preţ dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:

a) subvenţia este concret determinabilă în preţul bunurilor şi/sau al serviciilor, respectiv este stabilită pe unitatea de măsură a bunurilor livrate şi/sau a serviciilor prestate, în sume absolute sau procentual;

b) cumpărătorii trebuie să beneficieze de subvenţia acordată furnizorului/prestatorului, în sensul că preţul bunurilor/serviciilor achiziţionate de aceştia trebuie să fie mai mic decât preţul la care aceleaşi produse/servicii s-ar vinde/presta în absenţa subvenţiei.

(2) Nu se cuprind în baza de impozitare a taxei subvenţiile sau alocaţiile primite de la bugetul de stat, de la bugetele locale, de la bugetul comunitar sau de la bugetul asigurărilor sociale de stat, care nu îndeplinesc condiţiile prevăzute la alin. (1), respectiv subvenţiile care sunt acordate pentru atingerea unor parametri de calitate, subvenţiile acordate pentru acoperirea unor cheltuieli sau alte situaţii similare."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva subventii motorina alexandru curelea alexandru curelea Subventia pentru motorina- 1leu/l, incasata de o societate comerciala care are ca obiect de activitate cultura cerealelor - caen 0111, intra in baza de ... (vezi toată discuția)
Declaratie pentru subventii florentyna florentyna Va rog sa ma ajutati intr-o problema. In aprilie 2008 a aparut ordinul 1224 care introduce o declaratie a subventiilor si a transferurilor de la bug de ... (vezi toată discuția)
Tva achizitii comunitare pleseaion pleseaion buna ziua, am un PFA in doneniul agricol, cod caen 0161 , activitati auxiliare ptr. productia vegetala . Dupa lupte seculare in care am incercat sa accesez ... (vezi toată discuția)