avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli de intretinere pe perioada renovarii?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli de intretinere pe perioada renovarii?

Buna ziua,
pe perioada lucrarilor de amenajare ale unui apartament cite persoane pot fi trecute la intretinere pe luna respectiva.
Conditiile in urma carora vine aceasta intrebare sunt: nu a locuit nimeni acolo; renovarile (amenajarile) s-au facut in timpul saptamanii intre orele 18-22 si in weekend. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:08, 22 Decembrie 2008
Sa zicem ca din bun simt o persoana, fiindca cu o renovare se face indirect mizerie si pe partile comune, casa scarilor, ascensor, etc... astea fiind cheltuieli cu partile comune ale asociatiei. Cele din apartament nu sunt problema atat timp cat apartamentul este contorizat.
Multumesc pentru raspuns. Asa ma gindeam si eu insa am vrut sa aflu mai multe detalii. In conditiile in care nu s-a locuit acolo nu vad nici un motiv pentru care sa platesc intretinerea pentru mai mult de o persoana. La noi insa treaba cu bunul simt nu prea functioneaza si nici sa ma "cert" cu administratia din prima luna nu mi se pare a fi o solutie. Astept totusi sugestii din partea celor patiti in acest sens (cu siguranta nu sintem singurii)....in cazul de fata sintem nevoiti sa platim intretinerea pentru doua locatii...cea unde locuim cu chirie pina la terminarea amenajarii si evident pentru noul apartament. Din nou, multumesc.
Din fericire pentru Dv. aveti, temporar, doua locatii. La apartamentul pe care l-ati cumparat, din momentul in care ati devenit proprietar trebuie sa platiti intretinere. Cat este cuantumul acesteia si in ce conditii ...asta e o problema care se poate discuta si, in mare parte vi s-a raspuns in mesajul anterior. Trebuie sa intelegeti principiul:acolo unde consumati, acolo trebuie sa platiti. Dv. locuiti temporar in doua locuri, in calitate de chirias si in calitate de proprietar. In una din locatii puteti fi scos de la plata utilitatilor care nu sunt contorizate, dar cheltuielile impartite pe cota-parte, precum si cele contorizate (in cazul in care consumati apa, caldura..etc) trebuie sa le platiti in ambele locatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 in 1 ??? Costin85 Costin85 Salutare tuturor! Sunt sigur ca sunteti cei mai in masura sa imi explicati si mie !Este corect sa ma puna sa platesc o persoana la intretinere daca nu sta ... (vezi toată discuția)
Am si eu o intrebare. eu sunt plecat din tara de 10 ani, in tot ... ferlusca ferlusca Am si eu o intrebare. Eu sunt plecat din tara de 10 ani, in tot acest timp am platit toate cheltuielile aferente liftului ( intretinere, revizie, reparatii, ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari - cheltuieli comune auricaa auricaa Buna ziua. Am un apartament proprietate personala, in care nu locueste nimeni, fiind plecata in strainatate de mai multi ani. Ce cheltuieli comune sunt ... (vezi toată discuția)