avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am si eu o intrebare. Eu sunt plecat din tara de 10 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am si eu o intrebare. Eu sunt plecat din tara de 10 ani, in tot ...

Am si eu o intrebare. Eu sunt plecat din tara de 10 ani, in tot acest timp am platit toate cheltuielile aferente liftului ( intretinere, revizie, reparatii, modernizare, ascensor per persoana) exceptie facand curentul liftului in conditiile in care la intretinere sunt trecute 0 persoane. Cum e posibil ca sa platesc ceva ce nu consum? Ce se poate face in aceasta situatie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:42, 3 Iunie 2022
Conform legislatiei actuale, cat si a celei mai vechi, proprietarii trebuie sa achita costurile reparizate pe cota-parte indiviza de proprietate si, intr-adevar, nu va sunt repartizate costuri proprortional cu nr. curent de persoane.
Este ca si cum ati avea un automobil, inregistrat in RO, dar pe care nu il folositi - taxele si impozitele, trebuie sa le achitati.
Decat sa va plangeti, mai bine puneti locuinta sa faca bani, macar sa compensati aceste costuri care dvs. nu intelegeti de ce trebuie sa le achitati.
Conform disp l nr 196/2018 exista obligatia chiatarii luanre de parti comune si individualein cazul dv daca apartamentul nu a fost locuit respectiv nu ati locuit efectiv in imobil va revine obligatia sa achitati lunar c/v cote comune-daca detineti aparate individuale contorizat utilitati,
Plata curent aferent lift ,mormal se achita de catre toti proprietarii
Cu acordul adunarii generale pot fi exceptati de la plata c/v energie electrica aferent lift proprietarii care detin spatiu cu destinatia de locuinta la parter sau mezanin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizie lunara ascensor ionutt ionutt Buna ziua! Proprietarii de la parter si etajul 1 sunt obligati la plata cheltuielilor privind revizia lunara a ascensorului? Inteleg ca platesc reparatiile ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, proprietarul unui apartament nelocuit este obligat ... MDPC MDPC Bună ziua, Proprietarul unui apartament nelocuit este obligat să plătească cheltuielile pentru lift? După părerea mea liftul este un bun comun și ... (vezi toată discuția)
Lift si cheltuieli comune buigaa buigaa Din ce am citi am inteles ca se plateste liftul si daca stau la parter,dar se plateste dupa nr. de persoane sau dupa suprafata apartamentului ? La fel si ... (vezi toată discuția)