avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrerupere concediu crestere copil, stimulent de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrerupere concediu crestere copil, stimulent de insertie

daca am optat pentru concediu crestere copil varianta 2 ani la data de 01.05.2012 si pe 15.06.2012 reiau activitatea mai pot beneficia de stimulentul de insertie in valoare de 500 ron?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:19, 28 Septembrie 2012
1. Ce e aia "paternitate"?

2. Cred ca doriti sa intrebati daca puteti beneficia de concediu pentru crestere copil (CCC), dvs. ca tata al copilului, daca aveti o zio intrerupere in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului.

3. Raspunsul este afirmativ.

4. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 4
(1) In calculul celor 12 luni prevazute la art. 2 alin. (1) se includ si fractiunile de luna in care s-au realizat venituri supuse impozitului, precum si cele in care solicitantii s-au aflat in situatiile prevazute la art. 2 alin.(5) si (6), considerate luna intreaga.

(2) Prin fractiune de luna se intelege efectuarea a cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna in care persoana indreptatita a realizat venituri supuse impozitului ori s-a aflat in una sau mai multe dintre situatiile prevazute la art. 2 alin. (5) si (6).

(3) Prin exceptie, se accepta ca de cel mult 3 ori fractiunea de luna sa fie constituita dintr-un numar mai mic de zile lucratoare decat cel prevazut la alin. (2).

(4) In situatia in care nasterea copilului se produce inainte de termen, perioada prevazuta la art. 2 alin. (1) se diminueaza cu perioada cuprinsa intre data nasterii copilului si data prezumata a nasterii, certificata de medicul de specialitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot lua stimulent insertie, ca tata, daca copilul a implinit un an, si pana acum nu am depus nici cerere de concediu crestere copil si nici de stimulent? catalinion84 catalinion84 Buna ziua. Am fost la Primarie sa intreb daca pot, in calitate de tata, sa beneficiez de stimulent de insertie daca copilul tocmai a implinit un an si pana ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie bianca_tm bianca_tm Buna ziua! Am optat pentru stimulentul de insertie din momentul de cand am inceput lucru, mai exact dupa 10 luni si 3 saptamani de concediu de ... (vezi toată discuția)
Stimulent crestere copil geo_kemy geo_kemy Buna ziua, Momentan sunt in concediu de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani si m-ar interesa daca ma intorc la serviciu mai devreme (adica de luna ... (vezi toată discuția)