avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... solicitare cazier
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

solicitare cazier

este legal ca la angajare sa-mi fie solicitat cazierul?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:33, 4 Iunie 2012
Ca angajator, poti solicita la angajare anumite acte corespunzator propriilor interese, pentru a verifica daca respectivul candidat corespunde. Astfel,daca angajatorul considera ca este in interesul sau sa stie daca viitorul sau angajat a avut probleme cu legea,nu i se poate interzice acestuia sa solicite cazier judiciar sau declaratie pe proprie raspundere,chiar daca legea nu prevede acest aspect in mod explicit.Nu cred ca putem discuta ca angajatorul comite o ilegalitate ,sau ca este ilegal sa soliciti cazier in aceasta situatie, si sub acest aspect era incadrat si primul meu comentariu.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator
Nu cred ca putem discuta ca angajatorul comite o ilegalitate in acesta situatie.

Dar nici nu se poate afirma ca este legal , in afara exceptiile prevazute de legislatie.
Nu exista lege pt. toate functile,e perfect adevarat,dar in schimb exista Proceduri Interne de recrutare aprobate ,Regulament Intern,Statut profesional pt. anumite categorii , in care se reglementeaza printre altele si conditiile de angajare si implicit printre acestea si prezentarea cazierului judiciar.De unde rezulta caracterul de ilegalitate?
Nimeni nu este obligat sa candideze pt. un post daca considera ca conditiile de accedere catre acel post nu=l avantajeaza....cum la fel nimeni nu poate obliga angajatorul sa se trezeasca ca lucreaza cu un infractor, fara a-si fi luat minime masuri de precautie la angajare.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De unde rezulta caracterul de legalitate al soclitarii? .. o procedura interna nu este aplicabila tuturor angajatorilor .. prin urmare, solicitarea de cazier nu are baza legala decat pentru anumite functii si nu pentru toate
:closedtopic:..
Ce reglementare legala interzice solicitarea cazierului judiciar la angajare?

Alte discuții în legătură

Angajare alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu se poate angaja un salariat si fara cazier??? (vezi toată discuția)
Functiile contractuale de conducere in administratia locala ginete216 ginete216 este legal ca pentru candidatura la o functie publica contractuala in administratia locala, sa se ceara condiţiile specifice necesare în vederea ... (vezi toată discuția)
Cum pot sti daca o persoana are vechime in domeniul studiilor economlce ? Adiy Adiy La o primarie sa scos la concurs un post de inspector superior in domeniul economic. Persoana care a castigat concursul am aflat ulterior ca a fost ... (vezi toată discuția)