avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul Muncii

Buna ziua,
am o nelamurire legata de plata orele suplimentare.
Am citit Codul Muncii si as vrea sa stiu daca am inteles corect.
Ex.am un salariu de 1459 ron ,lucrez 2 sambete pe luna si de Rusalii,cum ar trebui sa ma plateasca si daca mai trebuie sa-mi dea zile libere platite ?
Multumesc
Roxana Butnariu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:22, 3 Iunie 2012
Va poate compensa prin una din cele doua variante reglementate de art. 142 Codul muncii:
(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
sau
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Daca lucrati de Rusalli atunci munca se compenseaza cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile, iar in cazul in care, din motive justificate, nu vi se acorda zile libere, beneficiati, pentru munca prestata in ziua de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul muncii vintila ludmila vintila ludmila sunt bugetar , sporul pentru sarbatori cum este platit (vezi toată discuția)
Salariu zile libere ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua, Pentru zilele de 30.11 si 01.12 trebuie dat neaparat si un spor la salariu (ce procent din salariu) sau e suficient o zi libera. Multumesc! (vezi toată discuția)
Spor pentru zile de sarbatoare legala suciugeorgeta suciugeorgeta Buna ziua....daca doresc ca 4 salariati sa lucreze in zilele de 30.11 si 01.12 trebuie sa fac act aditional si sa transmit ceva in revisal???/......si cum ... (vezi toată discuția)