avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor pentru zile de sarbatoare legala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor pentru zile de sarbatoare legala

Buna ziua....daca doresc ca 4 salariati sa lucreze in zilele de 30.11 si 01.12 trebuie sa fac act aditional si sa transmit ceva in revisal???/......si cum calculez sporul de 100% pentru aceste zile la un salariu de 1250 brut lunar???
Cel mai recent răspuns: suciugeorgeta , utilizator 13:19, 14 Noiembrie 2016
Pentru sporul care se acorda se incheie un act aditional la c.i.m. .


Art. 142 C.mun.
(1) Salariatilor care lucreaza in unitatile prevazute la art. 140, precum si la locurile de munca prevazute la art. 141 li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.
(2) In cazul in care, din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Regula : compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile.

Exceptia : in caz de necompensare , acordarea unui spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Asadar, daca nu se compenseaza cu timp liber corespunzator , atunci se achita acel spor la salariu care nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
Va multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu zile libere ralucaboeriu ralucaboeriu Buna ziua, Pentru zilele de 30.11 si 01.12 trebuie dat neaparat si un spor la salariu (ce procent din salariu) sau e suficient o zi libera. Multumesc! (vezi toată discuția)
Codul muncii roxanabutnariu roxanabutnariu Buna ziua, am o nelamurire legata de plata orele suplimentare. Am citit Codul Muncii si as vrea sa stiu daca am inteles corect. Ex.am un salariu de 1459 ron ... (vezi toată discuția)
Codul muncii vintila ludmila vintila ludmila sunt bugetar , sporul pentru sarbatori cum este platit (vezi toată discuția)