Buna ziua
De cateva zile am ramas fara cuvinte si nici nu stiu la cine sa apelez
am o situatie interesanta cu un spatiu comercial
acum cca.10 ani l-am inchiriat de la primarie,cu promisiunea ca se va putea cumpara,am fost bucuros ca chiar ne placea zona,insa dupa 4 ani a fost revendicat,si pana la finalizarea procesului am ramas chiriasul primariei
Dupa finalizarea procesului a aparut proprietarul un domn foarte amabil de o varsta foarte inaintata (94 de ani) si a promis sa nu ne facem probleme ca nu are intentia de a ne scoate din locatie,si sa platim cat am platit la primarie,eventual sa-l renovam(cladirea arata destul de urat) si cheltuielile de
renovare sa-l scadem din chirie
Dar a spus ca el nu-l vinde si ori cum are o varsta inaintata asa o eventuala vanzare va ramane in seama urmasilor
Mai in gluma mai serios a adaugat ca asa cum stie el situatia financiara a rudelor precis ca se va vinde
Intre timp am reabiliat cladirea,proprietarul din pacate a decedat si a venit mostenitorul o nepoata a dansului
Am avut o discutie amiabila,am prezentat cladirea ca nu stia despre ce este vorba,am discutat despre o eventuala vanzare,Doamna parea sa fie de acord cu vanzarea numai ca nu era in domeniu si nu stia cat valoreaza cladirea asa ca a cerut un ragaz de cateva luni sa se informeze si ca va reveni cu o oferta
Pe aceasta perioada am facut un contract de inchiriere doar intre noi ca nu stiam exact cand va veni cu oferta 1-2-3... luni
In sfarsit dupa cca 4 luni am fost sunat pe telefon si mi-a comunicat ca Da il vinde si pretul este de....
Desigur ca ori ce om am mai negociat un pic,am cazut de acord,am stabilit data la care sa ne intalnim(doama era plecata din tara),si am asteptat ziua cea mare
am pregatit bani....
Si acuma vine surpriza :(,inainte de termenul la care trebuia sa ne intalnim
a aparut la spatiu si sec a zis "l-am vandut am venit dupa bani pe chirie care a mai ramas"desigur am incercat sa aflu ce si cum dece pentru ce :)) la care a raspuns "ah ori cum eu nu dadeam atata" si a plecat
ulterior am aflat ca in momentul cand a venit era deja cu cumparatorul in masina si nu aveam nici o sansa sa modific oferta,si pretul oferit de cumparator
era cu putin peste oferta noastra,care la o adica daca eram anuntati nu era o problema,mai ales ca am asteptat cca.10 ani ca sa cumparam spatiul
si desi am retinut din chirie bani pentru renovare,nu cred ca bani investiti sun proportionali cu cat a ridicat pretul imobilului faptul ca dupa renovare arata ca si nou si totul a fost facut meticulos ca pentru noi
Intrebarea mea este ce drepturi am sau ce pot sa fac in cazul de fata??
Cu respect
Tibi
Dreptul de preemtiune reprezinta dreptul de care se bucura cineva prin lege de a fi preferat in calitate de cumparator al unui bun.
Dreptul prioritar de cumparare se naste din conventia partilor, deci are natura contractuala.
In situatia expusa de dvs nu este operabila aceasta conditie ,deoarece dvs ati detinut incheiat strict contract de locatiune - fara alte clauze
Coop consum
Csiszer veronika
Sunt membru coop consum , va rog frumos daca spuneti unde pot face reclamatii impotriva presedinte .acum in jur de 7 ani fostul presedinte a inchiriat un ... (vezi toată discuția)
Executare silita
bluedj
Am vrut sa vând un spațiu comercial și am găsit un client, numai ca nu avea toți banii. Acesta mi-a dat un avans urmând ca într-un an sa-mi ... (vezi toată discuția)