avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere

Am si eu o problema la locul de munca "scumpul meu sef" nu doreste sa imi dea zile libere asa cum l-am rugat si eu(tinand cont k de o luna ii tot amintesc si tot imi zice k o sa se rezolve )dar vad k nu ma ia in seama de loc. ce este de facut ?cui ma pot adresa?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:30, 22 Iunie 2012
Zile libere puteti avea numai in cuantumul timpului lucrat suplimentar - art. 122 Codul muncii "munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia".
Adresati o cerere scrisa "scumpului" dvs. sef si in functie de raspunsul acestuia veti vedea ce faceti.

1. Nu ati precizat pentru ce solicitati zile libere si daca vreti sa fie platite sau nu.

2. Daca este vorba de concediu fara plata trebuie sa faceti cerere si sa va aprobe angajatorul.

3. Daca este vorba de zile libere platite pentru ca ati muncit ore suplimentare atunci faceti sesizare la ITM.
Eu ma refer la cela doua zile libere pe care trebuie sa le am in fiecare saptamana. L-am rugat sa imi dea si mie sambata si duminica liber dar nu a vrut desi l-am anuntat de la inceputul lunii mai ca am si eu nevoie de acel week-end liber.
Si pentru asta tot cu ITM rezolvati problema.
@NanaAna,

Daca programul de lucru in unitatea dvs. se desfasoara 7 zile din 7, zilele de repaos ,respectiv s/d se acorda in cursul saptamanii si se platesc cu un spor negociat.
De aceea,inainte de a face o sesizare cititi cu atentie ceea ce este prevazut in contractul dvs. de munca,in Regulamentul Intern sau in contractul colectiv de munca la nivelul unitatii /ramurii daca acesta exista si este aplicabil.

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare GABRIEL1960 GABRIEL1960 Se pot efectua ore suplimentare in limita a 48 ore saptamanal fara obligatia angajatorului de a acorda repaos 48 ore consecutive? Daca da in ce mod? Precizez ... (vezi toată discuția)
Demisie - zile co si libere neefectuate dana.tim dana.tim Buna ziua, as dori sa stiu in cazul unei demisii ce se intampla cu zilele de CO si libere neefectuate (pot fi scazute din perioada de preaviz) ? Si ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare ContSters266914 ContSters266914 Daca un profesor are ore atat sambata cat si duminica cum sunt acestea considerate,ore suplimentare?:-/ si repaosul saptamanal care trebuie acestora cum si ... (vezi toată discuția)