Am si eu o problema la locul de munca "scumpul meu sef" nu doreste sa imi dea zile libere asa cum l-am rugat si eu(tinand cont k de o luna ii tot amintesc si tot imi zice k o sa se rezolve )dar vad k nu ma ia in seama de loc. ce este de facut ?cui ma pot adresa?
Zile libere puteti avea numai in cuantumul timpului lucrat suplimentar - art. 122 Codul muncii "munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia".
Adresati o cerere scrisa "scumpului" dvs. sef si in functie de raspunsul acestuia veti vedea ce faceti.
Eu ma refer la cela doua zile libere pe care trebuie sa le am in fiecare saptamana. L-am rugat sa imi dea si mie sambata si duminica liber dar nu a vrut desi l-am anuntat de la inceputul lunii mai ca am si eu nevoie de acel week-end liber.
Daca programul de lucru in unitatea dvs. se desfasoara 7 zile din 7, zilele de repaos ,respectiv s/d se acorda in cursul saptamanii si se platesc cu un spor negociat.
De aceea,inainte de a face o sesizare cititi cu atentie ceea ce este prevazut in contractul dvs. de munca,in Regulamentul Intern sau in contractul colectiv de munca la nivelul unitatii /ramurii daca acesta exista si este aplicabil.
Ore suplimentare
soucadan
Buna ziua, un angajat este chemat la lucru si efectueaza intr-o zi de sambata 4 ore, cate ore libere va primi in urmatoarele 60 de zile?....4 ore sau 8 ore? (vezi toată discuția)