avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ordinul prefectului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ordinul prefectului

Salut sunt simionescu gabriel si sunt proprietarul unui imobil in voluntari, dobandit prin contract de vanzare cumparare, iar persoana de la care am cumparat il avea pe baza unei chitante de mana din anul 1958, iar in 2004 a obtinut ordinul prefectului, eu cumparand ulterior imobilul. Ma intereseaza sa stiu daca persoana sau rude al celui care a vandut in 1958 prin chitanta de mana, ar putea sa revendice acest imobil, sau ordinul prefectului anuleaza orice tentativa de litigiu.
Sper ca am fost destul de explicit, multumesc.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 20:52, 2 Iunie 2012
Actul nu mai poate fi atacat pentru ca mostenitorii fostului proprietar nu mai au nici un drept . Daca ar deschide vreo actiune puteti invoca uzucapiunea de 30 de ani carea a fost implinita in persoana autorului dvs. cel care a obtinut Ordinul Prefectului . Cel care stapaneste sub nume de proprietar , linistit , netulburat ,pasnic un imobil timp de 30 de ani este considerat proprietar si dobandeste dreptul de proprietate asupra acelui imobil.Pastrati chitanta de mana si toate actele autorului dvs. totdeauna .
deci invocarea uzucapiunea de 30 de ani este mai sigur? eu am crezut cand am cumparat ca ordinul prefectului bate orice chitanta de mana anterioara
ms pt raspuns
Ordinul Prefectului reprezinta constatarea pe cale administrativa a dreptului de proprietate, nu mai este necesara nici o uzucapiune! Ordinul Prefectului echivaleaza cu titlul de proprietate. Nici un nea caisa trezit din "somnul cel de moarte" dupa jumatate de veac nu mai poate invoca nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren cumparat cu chitanta de mana, inscris in cf, obtinere titlu de proprietate marik0 marik0 buna ziua, am niste nelamuriri referitoare la o speta care suna in felul urmator: un teren este format din 2 parti-una a fost cumparata cu act de vanzare ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoresca ciuria niculae ciuria niculae buna ziua, doresc un sfat de la dvs. parintii mei au cumparat in anul 1965 un teren in sectorul 2 bucuresti cu chitanta de mana pe care au construit o casa ... (vezi toată discuția)
Cum as putea sa fac un act autentic? Mariusik_84 Mariusik_84 Buna ziua, In anul 1974 am cumparat, cu chitanta de mana, un teren si in acelasi an am construit si o casa. Am rol la financiar pe numele meu si platesc ... (vezi toată discuția)