avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Legal sau nu la infiintarea unui ziar cultural local
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Legal sau nu la infiintarea unui ziar cultural local

Buna ziua.
Suntem un grup de tineri fara experienta jurnalistica care vrem sa infintam un ziar local cu tematica culturala si informare comunala. Daca vrem sa editam sa tiparim apoi sa facem distributia unui ziar local gratuit, finantat din fonduri proprii avem nevoie de autorizari, firma, ong sau putem face ca persoane fizice acest lucru fara a da socoteala cuiva ?
Noi detinem echipamentele necesare pentru asta. Ideea e ca nu vrem sa avem nici un fel de evidenta contabila. Si cum nici unul din noi nu are studii de jurnalism reprezinta o piedica in deschiderea unei asociatii cu acest domeniu de activitate.
Cel mai recent răspuns: Iosif Balint , Avocat 15:55, 2 Iunie 2012
Puteti sa infiintati o asociatie in conformitate cu prevederile OG nr. 26/2000, care sa aiba ca si obiect de activitate ceea ce ati enumerat mai sus, dar va sfatuiesc sa consultati legislatia privitoare la activitatea ce urmeaza a se efectua pentru a nu intra in conflict cu interesele protejate prin lege ale unor profesionisti sau alte prevederi legale incidente. Va scatuiesc sa apelati la priceperea unui profesionist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente necesare infintare ziar local danielbox4 danielbox4 Buna seara. Daca vreau sa infintez un ziar local gratuit / lunar, tiraj 1000 buc, max. 8 pagini distributie gratuita, totul finantat din fonduri ... (vezi toată discuția)
Reevaluare active fixe bgeorgeta bgeorgeta ART. 3 ORD 3471/2008 (1) Activele fixe corporale ale institutiilor publice se reevalueaza dupa cum urmeaza: a) activele fixe corporale aflate in ... (vezi toată discuția)
Punctul de lucru al unui ong MarianGo MarianGo Buna ziua, Doresc sa va intreb daca si in ce conditii o asociatie non profit poate infiinta un punct de lucru si, daca da, cum poate incheia contracte de ... (vezi toată discuția)