buna ziua ! Am fost dat in judecata pentru neplata pensiei alimentare de catre fosta soacra in calitate de curator. zilele acestea am a doua infatisare in acest proces. Am inteles ca in aceste cazuri , judecatorii sunt foarte aspri si nu pot scapa fara inchisoare. Pensia nu a fost platita de 4 ani , motivele au fost atat financiare cat si faptul ca actuala prietena nu stia de fosta casnicie. La momentul de fata vreau sa-mi achit obligatia de plata, insa nu pot face asta decat esalonat (m-am reangajat incepand de pe 15 luna trecuta, iar primul salariu il voi lua abia pe 15 iunie). Exista posibilitatea sa fac un acord de plata esalonata sau un angajament de plata? Va rog sa ma ajutati cu o solutie.
Multumesc,
Infractiunea de abandon de familie presupune neplata cu rea-credinta a pensiei alimentare.
Prin urmare daca ati avut venituri si nu ati platit e posibil sa existe in cazul dvs aceasta infractiune, insa pt ea nu veti fi pedepsit cu inchisoarea.
Daca nu ati avut venituri, nu vi se va retine in sarcina aceasta infractiune.
Incercati sa achitati cat puteti din bani, eventual esalonat. Solicitati acest lucru in scris in instanta deoarece abia v-ati angajat.
PS
Si spuneti si actualei partenere de situatia dvs. Va va sprijini si e normal ca ea sa stie adevarul . Ma gandesc ca o relatie are la baza in primul rand increderea reciproca.
Abandon familie
dovlecel
Buna ziua.
Fostul sot, condamnat la 1 an inchisoare cu suspendare pentru abandon de familie in luna octombrie anul trecut(pentru neplata pensiei alimentare ... (vezi toată discuția)