avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi Banesti. Sfat Urgent.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi Banesti. Sfat Urgent.

Sunt profesor de liceu si nu am fost membru de sindicat.
Am dat in judecata statul pentru ca legea salarizarii a fost prost aplicata. Actiuni asemanatoare au facut membrii de sindicat, doar pt. cei care au fost membri de sindicat.
Noi ei care nu am cotizat la sindicat, am cautat sa dam in judecat statul pe cont propriu.

Acuma, am chemat in judecata,UNITATEA ªCOLARÃ LICEUL XXX XXX
INSTITUŢIA PRIMARULUI MUNICIPIULUI XXXXXX
CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI XXXXXX

La primul termen mi s-a rirdicat exceptia, cum ca Primaria si Conciliul Local nu au calitate procesuala pasiva.

Cine are in acest caz o astfel de calitate, mai ales ca eu am luat moel de actiune, ce au facut colegii mei de sindicat in anii anteriori?

Vreau ca la termenul al doilea sa precizez si sa introduc in cauza pe cine trebuie.

Cine sunt acuma ordonatorii de credite principali.

Am vazut acuma, actiuni noi introduse de sindicat, care au schimbati paratii, acestia fiind:
UNIUNEA JUDEŢEANÃ A SINDICATELOR DIN INVÃŢÃMÂNT VASLUI : Reclamant
ªCOALA CU CLASELE I-VIII DELENI : Pârât
INSPECTORATUL ªCOLAR JUDEŢEAN VASLUI : Pârât
MINISTERUL EDUCAŢIEI, CERCETÃRII ªI SPORTULUI : Pârât
MINISTERULUI FINANŢELOR PUBLICE : Pârât

Acestia trebuie sa-i pun si eu la parati? Ei sunt acuma ordonatorii principali de credite?
Va rog sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:55, 7 Iunie 2012
Nimeni nimic?
Citez din practica:
A fost admisă excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a ISJ în condiţiile în care acesta nu este ordonator de credite, salariile fiind stabilite prin decizie internă de către directorii unităţilor de învăţământ, finanţarea fiind asigurată din bugetele locale ale unităţilor administrativ -teritoriale.
..
Aşa cum corect a reţinut prima instanţă, Consiliul local poate sta în proces în calitate de pârât, nu doar pentru o opozabilitate formală, ci pentru a fi obligat să aloce fondurile necesare plăţii salariilor, întrucât este entitatea căreia unitatea de învăţământ îi înaintează proiectul de buget întocmit cu identificarea tuturor categoriilor de venituri şi cheltuieli, finanţată din bugetul local, însoţit de notele de fundamentare, calitate în care aprobă prin hotărâre proiectul de buget.

Pentru Calitatea procesuală pasivă a MECT, a ISJ, a CJ, a P şi a CL în cazul litigiilor având ca obiect plata drepturilor salariale către personalul didactic şi didactic auxiliar.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata diferente salariale_l 221/2008_director de scoala macmillan macmillan Buna ziua, In cazul in care, in actiunea privind calculul si plata diferentelor salariale neacordate , rezultate din neaplicarea Legii nr. 221/2008, ... (vezi toată discuția)
Diferente salariale c.oana c.oana Iata eu am gasit pentru scoala noastra pe net urmatoarea hotarare a Tribunalului Teleorman: \"Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive, invocată ... (vezi toată discuția)
Se mai poate face ceva legal pentru a-mi recupera postul? Autor Autor Buna ziua! Doresc sa actionez in justitie ISJ-ul si scoala unde am incadrearea pentru refuzul de a ma primi pe post. Am sa expun in mare situatia data si ... (vezi toată discuția)