avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vreau sa cumpar masina noua din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vreau sa cumpar masina noua din UE

Buna ziua,
Doresc sa-mi cumpar o masina noua din Lituania , dar dealer-ul Toyota din Kaunas nu vrea sa-mi vanda fara sa platesc si TVA-ul ,imi ofera masina la pretul brut (ce-i drept unul foarte bun) .Avand in vedere ca si Lituania este membra UE , care sunt regulile care se aplica , nu as vrea sa scot din buzunar de doua ori TVA-ul.
Va multumesc foarte mult pentru raspunsurile dvs, anticipat .
Mentionez ca masina o achizitionez ca persoana privata dar pentru ca sunt si PFA in acelasi timp, v-as ruga sa-mi spuneti daca sunt si avantaje in cazul in care ma hotarasc sa o cumpar pe PFA .
Adrian E
Lituania .
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Iunie 2012
emanoel, utilizator
Cel mai recent răspuns: emanoel , utilizator 15:51, 3 Iunie 2012
Solicitati dealer-ului sa va emita un formular de returnare a TVA-ului iar la iesirea din Lituania mergeti la Biroul de Returnare a TVA-ului.
Buna ziua,

Multumesc pentru informatie ,dar eu ca cetatean al unui stat mebmbru pot cere returnarea TVA la iesirea dintr-o tara UE ? Stiam ca numai cei din afara UE pot solicita aceasta .!?
Multumesc inca odata.

Adrian E.
Puteti solicita si dvs.
Va multumesc foarte mult d-le Avocat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Import auto nou din ue dar care nu este produs in ue. taxe vamale emanoel emanoel Buna ziua, Doresc sa cumpar din Lituania (tara membra UE) de la un dealer Toyota un autoturism nou care este fabricat in Japonia. Autoturismul va fi ... (vezi toată discuția)
Tva intracomunitar auto sh persoană fizică Marian5991 Marian5991 Bună ziua! Pe Site-ul „europa.eu” scrie foarte clar că în calitate de Persoană Fizică la cumpărarea unui autoturism SH din altă țară a Uniunii ... (vezi toată discuția)
Cum se deduce tva-ul auto? MrFB MrFB Buna ziua, Intentionez sa cumpar un autoturism second hand pentru firma mea,autovehicul ce va fi utilizat pentru deplasari in scop de job. Am gasit o firma ... (vezi toată discuția)