avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna -vacanta in strainatate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna -vacanta in strainatate

Buna ziua, am o intrebare legat de noul cod civil.
Fratele meu a divortat recent. In divort s-a hotarat custodia comuna si domiciliul copilului la tata. Mama copilului ameninta ca nu-si va da acordul niciodata ptr ca copilul sa iasa din tara cu tatal pe perioada vacantei. Ce demersuri poate face fratele meu ptr a putea pleca in vacanta unde vrea si fara acordul mamei? Ea mai ameninta si ca nu va lasa copilul in vacanta "la tara la bunici", poate face asa ceva?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 06:52, 3 Iunie 2012
Mama nu va putea interzice vacanta la bunici dar poate sa nu isi dea acordul pentru parasirea tarii a minorului.

Tatal poate solicita instantei sa inlocuiasca acordul mamei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Răpire de minor? nepotul nostru n-a fost adus înapoi de tata la domiciliul stabilit prin acord notarial titi2013 titi2013 Buna ziua. Fiica noastra a fost casatorita legal, in urma casatoriei avand un copil (4 ani). Intre timp au divortat la notar in orasul Drobeta Turnu ... (vezi toată discuția)
Custodie pop_maria pop_maria mama cu un copil din afara casatoriei.....copilul poarta numele mamei.....ii este incredintat prin hot def psre crestere..etc.....va pleca sa lucreze sezonier ... (vezi toată discuția)
Minor cu domiciliul la mama. cum poate fi lăsat în grija bunicii pe timpul plecării din țară, fără a putea fi luat de tata? cocoseibar cocoseibar Buna seara ! Logodnica mea a fost casatorita,a divortat si vrea sa vina la mine in U.K. Cum poate sa obtina procura cu imputernicire pentru mama ei? Vrea sa ... (vezi toată discuția)