avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu victima

Buna ziua!am avut un accident in ziua de 13 mai,noi circuland regulamentar pe un drum cu prioritate si bruc dintr-un cartier a iesit o masina fara sa se asigure si sa se opresca la stop intrand in lateralul masini ei.doamna respectica fiind accidentata(fractura de bazin,plaga la cap si fisura de coloana).noi eram 3 persoane in masina,sotul(la volan)si eu cu fetitza de 3 ani pe bancheta din spate,alegandune cu o sperietura si cateva vanatai care le-am vazut eu a doua zi ca atunci nu simteam nimic doar sa vad daca e fetitza bine dar a scapat doar ca o traumatizanta sperietura.acum de 2 saptamani au fost de la asigurare,constatatorul si a facut dosarul lipsind din el documentele doamnei(asigurarea ei,talonu si c.i.)vrand sa inaintam cat de repede dosarul.trebuindune masina cat de repede am sunat-o pe doamna respectiva daca poate trimite documentele prin cineva la sediul asigurarii ei sa ajunga la constatator.acum ma sunat un avocat ca doamna a trimis documentele la el si vrea doamna sa semnam un act ca nu avem nici o pretentie in afara asigurarii,urmand sa vina marti sa vb,constatatorul a zis ca respectava doamna e obligata sa puna la dispozitie asigurarea si documentele necesare atfel ii poate inchide dosarul si va trebui sa ne despagubeasca din bugetul propriu.ACUM INTREBAREA MEA ESTE:CE SE POATE FACE IN ASTFEL DE CAZURI?
Cel mai recent răspuns: alinadel , utilizator 12:28, 15 Iunie 2012
in cazul de fata se deschide dosar penal deoarece in urma accidentului au rezultat vatamari corporale chiar daca persoana ranita mai grav este cea care a produs accidentul. daca semnati un act prin care nu aveti pretentii, asigurarile nu va vor mai despagubi si veti fi nevoiti sa platiti daunele din buzunarul propriu sau sa fiti nevoiti sa o dati in judecata pe dna respectiva ptr recuperarea daunelor. intre timp masina va ramane in service pana veti achita toate reparatiile. e o chichita avocateasca chestia asta cu lipsa pretentiilor cu exceptia celor ptr asigurare. asiguratorul nu va mai plati daunele daca veti face o intelegere cu cealalta parte.
buna,dosar sa facut de autovatamare pt respectiva,dar nu a vrut sa isi dea asigurarea daca nu semnam un act ca nu avem nici o pretentie de la ea ,doar de la asigurator.sotul meu a semnat-o si acum asteptam raspuns de la asigurare cu suma despagubirilor fiind 90% dauna totala.o intrebare am...daca sotul meu a semnat hartia ca nu are pretentii de dauna morale,eu nesemnand nimic sa o pot da in judecata pt daune morale?eu fiind cu fetita mea de 3 ani in masina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme rca ContSters284293 ContSters284293 Buna seara.In urma cu 2 ani am avut un accident intr-o parcare sa facut constatare amiabila masina a fost reparata in service firma de asigurari a aprobat ... (vezi toată discuția)
Dosar vatamare corporala si daune morale GFC GFC In data de 10.06.2014 am depus la societatea de asigurari EUROINS un dosar de dauna vatamare corporala si daune morale, urmand a fi contactata de la sediul ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima predadan predadan am fost protagonistul unui accident de circulatie cu istoric ciudat .am fost lovit intr-o intersectie de o alta masina cand faceam la stanga .problema e ca nu ... (vezi toată discuția)