avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie de urmas

Soacra mea traieste in concubinaj de 30 de ani cu actualul prieten poate beneficia de pensie de urmas in cazul unui deces.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 07:16, 18 Iulie 2012
Nu poate beneficia de pensie de urmas. Concubinajul nu este recunoscut legal in Romania
multumesc
dar pe unde a intrebat juristii, avocati toti i-au spus sa se casatoreasca ca ia pensie de urmas sau cu martorii la avocat ca a trait in concubinaj atatia ani si ia pensie fara nici o problema este legal .
Legea nu acorda pensie de urmas decat sotilor supravietuitori, nu si concubinilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas pentru mama care a trait in concubinaj cu tata Bibiaurica Bibiaurica Mama a trait cu tata 35 de ani in concubinaj,au avut 4 copii.Tata a murit si a avut pensie de boala.Mama are 60 de ani si doar cativa ani de lucru cu carte de ... (vezi toată discuția)
Drept la succesiune majevcanin majevcanin buna ziua.rog in numele unui prieten de al meu daca ne poate lamuri cineva cum este posibil ca un judecator sa dee un asemenea verdict . soacra prietenului meu ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor....ptr mamele cu 3 copii. Piticul74 Piticul74 Buna seara. Am o intrebare va rog...dc soacra mea sa recasatorit dupa decesul sotului care era pensionar mai poate beneficia de pensie dupa urma lui?avand in ... (vezi toată discuția)