avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt autovehicul proprietate personala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt autovehicul proprietate personala

Buna ziua!
Numele meu este Marius, si am nevoie de cateva lamuriri daca ma puteti ajuta!
In urma cu 6 luni mi-a fost furat autovehiculul din fata blocului.Masina era inmatriculata pe BG deoarece m-a costat 5000e la achizite si taxa era 4000e ( absurd) .Am facut plangerea prealabila la politie si dupa 1 luna mi-a comunicat verbal ca masina se afla in Spania la fostul proprietar ( ea fiind adusa de acolo inainte sa o cumpar) inscrisa in circulatie cu acte in regula :rtfm: ceea ce mi-e greu sa accept deoarece cand am cuparato am primit Nr de inmatriculare de Spania,Carte Spania,Talon spania.
Autorii in cauza au fost indentificati si s-a inceput urmarirea penala de pe data de 15.01.2012 ( fiind persoanele de la care eu am cumparat masina ,din Constanta)

Durerea mea este : De ce din ianuarie pana acum dosarul nu a ajuns nici macar la parchet? exista dovezi video( camera statia de taxare autostrada) ,audio (telefoanele personale) si multe altele ca si cum ei au furat masina.De ce nu se intampla nimic? Ce pot sa fac? Din cate stiu masina este la Madrid data "indisponibila"#-o
As vrea sa merg personal la madrid cu cheia masinii si actele de spania ( dupa ce le ridic din bulgaria ) acolo la politie! Oare reusesc sa fac ceva? Sau bat drumul degeaba?
Cum pot sa`i trimit pe autori in judecata pentru a`mi recupera prejudiciul? Trebuie sa astept ca politia sa trimita dosarul la parchet?adica peste ani?
Astept un raspuns va rog mult!
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariusn17 , utilizator 10:30, 4 Iunie 2012
In situatia expusa,va revine obligatia sa asteptati concluziile autoritatilor carora ati inteles sa le adresati plangerea
Daca la Madrid autoturismul figureaza drept "indisponibil",numai dupa finalizarea cercetarilor ,autoritatile vor dispune masuri legale si vor comunica cine are drept de proprietate asupra autoturismului
Cercetarile dureaza o perioada nedeterminata,avand in vedere bagajul sporit de plangeri,
numarul redus de personal ,conditionat de complexitatea si urgenta dosarelor in lucru
Eventual solicitati organelor de urmarire penala printr-un memoriu sa va fie comunicat in scris stadiul cercetarilor intreprinse , solicitand si urgentarea acestora .
multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Definite corecta a ciruclarea unui autoturism inmatriculat in alt stat fara drept de circulatie pe teritoriul romaniei enache_nicolae enache_nicolae buna ziua,in primul rand doresc sa va multumesc tuturor anticipat pentru raspunsuri. Pe data de 21/11/2014 eu impreuna cu sotia mea ne deplasam pe ruta ... (vezi toată discuția)
Dece politia romana tegiverseaza dosare ne terminate? kata977 kata977 In data de 15-03-2011 am cumparat un Audi A4 din Giurgiu cu numar de inmatriculare BT-8827-BM, iar pe data de 26-03-2011 mi-a fost furat cu toate actele masini ... (vezi toată discuția)
Masina furata b72wbd b72wbd in data de 05.11.2011 am achizionat un AUTO din Romania de la un cetatean roman care la randul lui a cumparat-o de la alt cetatean roman. masina este ... (vezi toată discuția)