avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Agresiune fizica
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Agresiune fizica

Buna seara.
Se intrebarea mea este atunci cand o persoana te ameninta in repetate randuri verbal iar la un moment dat cand se intalnesc te strange de gat cu putere incercand sa-ti opreasca respiratia se numeste agresiune fizica?Cum se pedepseste aceasta fapta?Sau se considera doar o neintelegere?La momentul incidentului aveam si un lantisor de aur la gat care a disparut.Se poate face ceva ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:07, 6 Iunie 2012
Da eram langa o masa stand de vorba cu o prietena persoana s-a ridicat pur si simplu de la masa si a venit sa ma stranga de gat.Am incercat sa ma apar lundu-i mana si in acel moment am simtit cum mi s-a smuls lantisorul de la gat nu am stat sa vad ce -sa intamplat mai departe am preferat sa plec tocmai pt a nu se isca un scandal mai mare.Nu pot sa fiu sigura daca acestea erau intentiile persoanei respective deoarece ne cunosteam si am avut in trecut o mica cearta.Probabil dorea doar sa se razbune dar totusi am ramas si fara lantisor.
Infractiunea complexa de talharie a fost savarsita prin sustragerea lantului uzand de violenta.
Fapta a fost savarsita in varianta agravata intrucat actele au fost realizate in public, in incinta unui restaurant.


Potrivit art. 211 alin. (1) C. pen., constituie infractiunea de talharie furtul savarsit prin intrebuintare de violente sau amenintari, ori prin punerea victimei in stare de inconstienta sau neputinta de a se apara, precum si furtul urmat de intrebuintarea unor astfel de mijloace pentru pastrarea bunului furat sau pentru inlaturarea urmelor infractiunii ori pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea.

Din acest text de lege rezulta ca elementul material al infractiunii de talharie in forma prevazuta in art. 211 alin. (1) C. pen. consta in insusirea unui bun si intrebuintarea violentei, intre altele, pentru ca faptuitorul sa-si asigure scaparea.


Incadrarea distinsei d-ne avocat este corecta , cu conditia , sa se poata deveni in cursul cerecetarilor , modul in care , afirmati dvs , ca s-ar fi petrecut faptele.
De fapt , despre aceiasi incadrare juridica a facut vorbire mai sus si distinsa d-na.consilier.
Sarcina probatiunii apartine organelor de urmarire penala , iar la aceasta incadrare juridica(talharie , in sensul art.211 al.1 c.pen.) acestea trebuie sa demonstreze folosirea violentei de catre agresor la deposedarea dvs de lantisorul de la gat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie tudodeanisoara tudodeanisoara la ce se incadreaza fapta ruperea unui lantisor de aur de la gatul unei persoane si ce pedeapsa primeste astept raspuns va multumesc . baiatul este arestat ... (vezi toată discuția)
Redozare pedepse noui cod penal letty_2009 letty_2009 Buna seara Va rog sa ma lamuriti ce se intampla cu o persoana condamnata la 8 ani inchisoare cf art 211 lit c (talharia s-a petrecut ziua intr-un loc ... (vezi toată discuția)