Ersin a scris:
.. am primit o singura citatie pana acum , dar se pare ca procesul a ajuns la Fond -somatie de plata . Ce se poate face ? Eu nu m-am prezentat pana acum...
Asta este procedura corecta. Partile se citeaza o singura data la inceput, cand li se aduce la cunostinta actiunea in instanta si se stabileste primul termen de judecata.
Instanta are dovada ca dv ati fost citat si procesul isi urmeaza cursul, partile fiind citate si procedura legal indeplinita.
Era in interesul dumneavoastra sa va prezentati, sa solicitati studierea dosarului, angajarea unui aparator, sa solicitati un termen...
Acum daca ati primit somatia de plata, trebuie sa va conformati acesteia si sa platiti ceea ce se prevede in aceasta. Somatia poate sa va impuna plata debitelor catre asociatie si plata cheltuielilor de judecata daca asociatia a facut cheltuieli in acest sens si daca instanta le-a acceptat.
Asociatia poate sa investeasca acesata somatie in termen de 3 ani, dar poate sa o faca si imediat. Asa ca, mergeti acum la asociatie si discutati cu presedintele asociatiei, vedeti daca a aplelat deja la un executor sau nu. In situatia in care nu a apelat la executor, platiti imediat cat puteti la asociatie si pentru diferenta incheiati o intelegere scrisa cu presedintele, un angajament, o esalonare... Stingeti trepatat datoria asa cum va intelegeti cu presedintele si-ati incheiat acest episod nefericit.
Asa scapati fara sa mai suportati si cheltuielile de executare, care pot fi destul de mari in functie de stadiul in care a ajuns sau ajunge executorul pana platiti debitele.