avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces cu asociatia de proprietari

Buna ziua, am restanta la intretinere si astazi am primit o citatie ca sunt chemat pe data de 9 Ianuarie 2013 in instanta in calitate de pârât, in proces cu ASOCIATIA DE PROPRIETARI, in calitate de reclamant pentru Fond - pretentii si ca in cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata, am obligatia de a depunde INTAMPINARE.
Nu am nici o experienta cu instanta si nu imi permit un avocat, am apelat la Dumneavoastra daca puteti sa ma lamuriti cu niste raspunsuri si daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi.

1. Am strans pe parcus o suma de bani cu intentia sa ii duc la intretinere si nu stiu daca are vre`o importanta daca ii duc inainte de proces sau dupa ?
2. Ce inseamna acea intampinare care am obligatia de a o depunde cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata ?
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
bogdan_024, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:54, 2 Decembrie 2012
1-Are o importanta cruciala achitarea restantei anterior primului termen
In situatia in care puteti achita restanta,comunicati instantei documentul justificativ,situatie in care instanta va retine buna dvs credinta si interesul pentru acoperire debit si va respinge actiunea asociatiei de proprietari
2-Intampinarea reprezinta institutia prin care partile in proces inteleg sa isi precizeze punctul de vedere fata de obiectul actiunii ,sa faca cereri sau sa depuna probe
Precizez ca suma mea reprezinta 50% din debit.
Este de preferat sa acoperiti intreg debitul,situatie in care instanta va respinge actiunea asociatiei de proprietari ca fara obiect
Niste sfaturi daca puteti sa imi dati, cum trebuie sa procedez sa nu se ajunga la executare silita a apartamentului achitand doar 50% din debit, pe parcurs achitand debitul in totalitate.
Achitati cat puteti din debitul catre asociatie pana la primul termen.
Prezentati-va la primul termen doar cu cartea de identitate si copii ale chitantelor. Explicati judecatorului ca ati achitat jumatate din debit si ca va angajati sa achiatati si cealalta jumatate pana la data de...

Alte discuții în legătură

citare in instanta pentru datorii catre asociatia de locatari.avocat din oficiu. Dabija Dabija Mama este propietara unui apartament,are 76 de ani,pensionara si este citata la juecatorie pentru datoriile la intretinere.Va rog sa-mi spuneti daca instanta ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are asociatia inainte de a chema in judecata pentru restante intretinere? eugen82 eugen82 Legea 230/2007 spune ca asociatia are dreptul de a actiona in judecata proprietarul care are restante dar numai dupa 90 de zile de intirziere la plata. Ce ... (vezi toată discuția)
Restante-in ce conditii asociatia poate da in judecata? lia_lia lia_lia Buna seara! Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde in ce conditii Asociatia de Proprietari poate da in judecata o persoana care a acumulat restante ... (vezi toată discuția)