avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces cu asociatia de proprietari

Buna ziua, am restanta la intretinere si astazi am primit o citatie ca sunt chemat pe data de 9 Ianuarie 2013 in instanta in calitate de pârât, in proces cu ASOCIATIA DE PROPRIETARI, in calitate de reclamant pentru Fond - pretentii si ca in cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata, am obligatia de a depunde INTAMPINARE.
Nu am nici o experienta cu instanta si nu imi permit un avocat, am apelat la Dumneavoastra daca puteti sa ma lamuriti cu niste raspunsuri si daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi.

1. Am strans pe parcus o suma de bani cu intentia sa ii duc la intretinere si nu stiu daca are vre`o importanta daca ii duc inainte de proces sau dupa ?
2. Ce inseamna acea intampinare care am obligatia de a o depunde cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata ?
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
bogdan_024, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:54, 2 Decembrie 2012
Hm
Pana sa se ajunga la citatie, din cate stiu eu, asociatia trebuie sa va trimita o serie de somatii. Ati primit aceste somatii?

Nu este obligatoriu deoarece proprietarul are la dispozitie zi de zi la avizier lista de intretinere din care poate citi ce suma are de plata si stie ca are obligatia sa-si achite cota de intretinere lunar.

Asociatia nu are dreptul sa trimite restantierilor somatii.
Asociatia poate trimite notificare restantierului dar nu este obligata sa faca acest lucru si poate sa introduca direct actiune in instanta.
Somatii nu am primit, insa stiam ca am restante, greseala mea a fost sa strang toti banii sa ii duc pe toti odata, ma gandesc daca din banii stransi ii duceam lunar asociatia vedea ca imi dau interesul sa platesc si nu se mai ajungea aici.
Ca administrator va spun, mai bine faceati asa. Eu ii sfatuiesc pe restantierii mei sa vina sa plateasca cat de putin, dar sa plateasca lunar. Din toate punctele de vedere este mai eficient, chiar si daca ne gandim ca a vrea sa strangi toti banii devine uneori tentant sa-i cheltuiesti pe altceva si sa se duca pe apa sambetei intentia de a-ti achita intretinerea.

Pe mine ma cauta oamenii si la usa, in afara programului de incasare, mai ales restantieri, care chiar asta imi spun: "va rog nu va suparati, dar nu vreau sa mai stau cu banii pana cand veniti la casierie, mi-e frica ca ii cheltui.....".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

citare in instanta pentru datorii catre asociatia de locatari.avocat din oficiu. Dabija Dabija Mama este propietara unui apartament,are 76 de ani,pensionara si este citata la juecatorie pentru datoriile la intretinere.Va rog sa-mi spuneti daca instanta ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are asociatia inainte de a chema in judecata pentru restante intretinere? eugen82 eugen82 Legea 230/2007 spune ca asociatia are dreptul de a actiona in judecata proprietarul care are restante dar numai dupa 90 de zile de intirziere la plata. Ce ... (vezi toată discuția)
Restante-in ce conditii asociatia poate da in judecata? lia_lia lia_lia Buna seara! Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde in ce conditii Asociatia de Proprietari poate da in judecata o persoana care a acumulat restante ... (vezi toată discuția)