avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proces cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proces cu asociatia de proprietari

Buna ziua, am restanta la intretinere si astazi am primit o citatie ca sunt chemat pe data de 9 Ianuarie 2013 in instanta in calitate de pârât, in proces cu ASOCIATIA DE PROPRIETARI, in calitate de reclamant pentru Fond - pretentii si ca in cel mai tarziu cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata, am obligatia de a depunde INTAMPINARE.
Nu am nici o experienta cu instanta si nu imi permit un avocat, am apelat la Dumneavoastra daca puteti sa ma lamuriti cu niste raspunsuri si daca puteti sa ma ajutati cu niste sfaturi.

1. Am strans pe parcus o suma de bani cu intentia sa ii duc la intretinere si nu stiu daca are vre`o importanta daca ii duc inainte de proces sau dupa ?
2. Ce inseamna acea intampinare care am obligatia de a o depunde cu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata ?
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
bogdan_024, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:54, 2 Decembrie 2012
Am inteles, va multumesc pentru suport, as mai avea doua intrebari daca imi puteti raspunde, cum trebuie sa sune intampinarea care trebuie sa o fac cu cel tarziu 5 zile inainte de termenul stabilit pentru judecata ? Si a doua intrebare, citatia a venit pe numele tatalui meu si eu cu tatal meu nu mai avem nici o legatura si nici nu am cum sa il contactez, ce este de facut ?
1-Intampinarea reprezinta institutia prin care partile in litigiu se pot exprima si pot comunica instantei de judecata punctul de vedere in raport si fata de actiunea formulata de reclamant.
Nu este obligatoriu ca partile sa introduca intampinare
2-Cine este proprietar al apartamentului care se inregistreaza cu restante la asociatia de proprietari
In situatia in care tatal dvs este proprietarul de drept,este imperios necesar sa formulati intampinare,prin care sa informati instanta de judecata ca dvs nu sunteti titularul dreptului de proprietate asupra apartamentului
Cu privire la proprietarul de drept al locuintei: conform legii proprietarul locuintei are obligatia sa depuna la sediul as. prop. o copie a actului de proprietate. In situatia descrisa de dvs, vad doua posibilitati:
- proprietarul apartamentului este tatal dvs. si pe drept, asociatia a actionat in instanta proprietarul, indiferent cine locuieste acolo;
- proprietaru sunteti dvs., insa nu ati prezentat actul de proprietate la asociatie, aceasta avand o evidenta veche a celor care au locuit in locuinta respectiva;
Trebuie sa clarificati acest lucru la as. prop. Megeti, achitati 50% din debit si luati-va angajamentul pentru esalonarea diferentei. Pana la urma dvs. locuiti in casa, nu?
Cu privire la intampinare, da aceasta reprezinta o institutie, insa nu va cramponati de acest lucru. Pe foaie de hartie, scrieti in partea stanga sus:
Judecatoria....
Dosar nr...... /......../......... (luati acest informatii din citatia primita)
Termen: .........

Va adresati presedintelui Judecatoriei respective: Domnule Presedinte,

Si dai cu subsemnatul..., domiciliat... etc. etc., proprietar al locuintei/sau specificati ca proprietar este tatal dvs.... Oricum, daca sunt neclaritati, au sa va mai puna intrebari suplimentare, in sala, la termenul de judecata.
Recunoasteti ca aveti un debit de..... lei la as. prop....
Aratati ca ati achitat suma de ... lei, cu chitanta nr. din .... si ca diferenta de ..., o veti achita in termen de ... luni (esalonat), eventual aratati ca in aceasta privinta ati incheiat un angajament cu as. prop.....

Jos: data... , semnatura....

Domnului presedinte al Judecatoriei....

Acest document se inregistreaza la registratura judecatoriei, asa cum se precizeaza in citatie, cu cel putin 5 zile inainte de data termenului indicat.
Cand va prezentati la judecatorie, trebuie sa aveti la dvs. actul de identitate, asa cum preciza si @adriantot.
Mult succes!
Va multumesc frumos tuturor pentru ajutor! In opinia Dumneavoastra credeti ca se poate ajunge la executare siltia din moment ce achit doar 50%, si cer Domnului Judecator sa iau angajamentul pentru esalonarea diferentei, poate sa imi respinga cererea ?
Executarea silita este o problema f. serioasa si care trebuie privita ca atare, insa nici nu trebuie sa te sperie asa de tare daca intentionezi sa achiti debitul cu 50% intr-o transa + 50% esalonat. Trebuie sa te intelegi cu as. prop.
Chestiunea sta cam asa (ipotetic zic): are loc procesul respectiv si dumneata pierzi. Iti vine acasa comunicarea cu sentinta respectiva (ca si asociatiei de altfel) prin care esti obligat sa achiti suma de ... asociatiei. Ce se intampla acum? Trebuie sa achiti acea suma - zic eu la intelegere cu creditoarea - as. prop. Sa zicem ca inchei un angajament de plata pe care-l respecti, Debitul se stinge si PA, incerci apoi sa ții pasul cu plațile in așa fel incat sa nu mai fie probleme.
Ei, ce se intampla daca nu achiți debitul intr-un timp rezonabil și nici nu vrei sa colaborezi cu as. prop.? Asociatia este nevoita sa investeasca cu formula executorie acea sentinta, desigur se mai cheltuie niste bani, se adreseaza apoi unui executor judecatoresc, aici alti bani - alta distractie. Incep sa -ți vina acasa comunicari si somatii din partea executorului judecatoresc care in prima instanta te invita la o discutie amicala in care -ti propune mai multe variante de stingere a debitului. In momentul in care toate actiunile executorului nu au dat roade, iti face o comunicare scrisa in care te anunta ca au demarat actiunile de executare silita si vindere prin licitatie publica a apartamentului.
Te anunt de pe acum ca aceasta solutie este cea mai paguboasa pentru proprietar, in sensul ca pe un apartament la o valoare de piata de 50.000 euro, la licitatia amanata si rasamanata, abia daca se ”scoate” 20.000-25.000 euro. Pe executor nu il intereseaza drama ta, el incaseaza monetarul, anunta as. prop. sa se prezinte sa ridice suma pusa in discutie, mai scade costurile cu executarea silita (cam 600-800 lei), te cheama si pe dumneata, te umple de hartii de tot felul si-ti achita diferenta...
In mare cam aceasta-i situatia. Nu ne-ai spus cine este proprietarul - nu de alta, ca daca nu esti dumneta ci tata si pe el nu-l gasesti, nu este nici-o problema, as. prop. trebuie sa mearga la OCPI, se intereseaza de proprietar, este posibil sa urmeze un alt proces, dar pana la urma, finalul este cel de mai sus. Faci cum crezi de cuviinta!

Alte discuții în legătură

citare in instanta pentru datorii catre asociatia de locatari.avocat din oficiu. Dabija Dabija Mama este propietara unui apartament,are 76 de ani,pensionara si este citata la juecatorie pentru datoriile la intretinere.Va rog sa-mi spuneti daca instanta ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are asociatia inainte de a chema in judecata pentru restante intretinere? eugen82 eugen82 Legea 230/2007 spune ca asociatia are dreptul de a actiona in judecata proprietarul care are restante dar numai dupa 90 de zile de intirziere la plata. Ce ... (vezi toată discuția)
Restante-in ce conditii asociatia poate da in judecata? lia_lia lia_lia Buna seara! Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde in ce conditii Asociatia de Proprietari poate da in judecata o persoana care a acumulat restante ... (vezi toată discuția)