avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... restanta intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

restanta intretinere

As vrea sa stiu daca administratorul blocului a pus un afis la avizier ca voi fi data in judecata incepand cu 01.12.2011, avand o datorie de aproximativ 3700, iar eu voi achita suma in jurul datei de 12.12.2011, ce sanse am sa ma puna sa platesc cheltuielile de judecata, sau ce sanse sunt ca procesul sa mearga mai departe, mentionez ca nu am primit inca nimic acasa (citatie sau ceva care sa confirme ca el a depus dosarul in tribunal asa cum era scris la avizier), va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 07:06, 6 Decembrie 2011
Scapati de cheltuielile de judecata daca nu ati fost notificat, somat si achitati restantele la prima sedinta de judecata.
Daca a fost comunicata de catre asociatia de proprietari intentia de actionare a dvs in judecata in vederea recuperarii debitului acumulat,pentru a preintampina situatii neplacute se impune sa contactati personal presedintele de asociatiei sa il informati despre interesul dvs real de acoperire integrala a debitului
In baza documentelor justificative ale platii ,problema unui eventual litigiu dispare
Pentru intelegerea raspunsurilor,nu deschideti concomitent mai multe topicuri cu subiect identic
Ultima modificare: Luni, 5 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator
@Mihaela_32

Administratorul a pus acea instiintare la avizier pentru a va atrage atentia asupra consecintelor neachitarii restantei.
E posibil sa platiti ceva taxe postale, daca v-a trimis si o notificare prin posta, dar inca nu s-au efectuat acele cheltuieli cu procesul. Asta s-ar intampla daca ati primi vreo somatie de la judecatorie.

Cum dv. aveti de gand sa platiti aceasta restanta, e cazul sa instiintati dinainte administratorul, asa cum ne-ati spus si noua aici, pentru a nu mai intreprinde nicio actiune ...si veti scapa de oarece cheltuieli de judecata.
Scrieti un angajament de plata si inregistrati-l la asociatie. Adresati-va presedintelui cu aceasta si luati-va angajamentul ca pana la data de 12 sau 15.12.2011 o sa platiti suma datorata. Avand in vedere ca data afisata ca termen de plata a trecut (01.12.2011), mergeti imediat la asociatie cu acest angajament scris, in speranta ca nu au intocmit deja actiunea pentru instanta si nu au platiti deja onorariul unui jurist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am si eu o mare nelămurire.locuiesc la bloc si an ... DMihaelaD DMihaelaD Buna ziua! Am si eu o mare nelămurire.Locuiesc la bloc si an doua luni restante la asociatie.Doamna administrator ca sa vada toata scara ca eu restanță a ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuieli de judecata intr-un proces cu asociatia papian papian Buna ziua, doresc sa aflu care este ordinea de plata a cheltuielilor intr-un proces cu Asociatia de Proprietari, dupa ramanerea definitiva a hotararii jud. ... (vezi toată discuția)
Datorie apanova ContSters134265 ContSters134265 In luna iulie 2007, lucratori ai APANOVA au venit la bloc si au schimbat contorul de apa rece, in lipsa unui delegat al asociatiei. Ulterior, a instiinta ... (vezi toată discuția)