avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata cheltuieli de judecata intr-un proces cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata cheltuieli de judecata intr-un proces cu asociatia

Buna ziua, doresc sa aflu care este ordinea de plata a cheltuielilor intr-un proces cu Asociatia de Proprietari, dupa ramanerea definitiva a hotararii jud.
restante/penalizari/cheltuieli judecatoresti, si care este legea ce reglementeaza sau clarifica acest lucru si dupa cat timp se poate aplica executarea silita.
va multumesc
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
papian, utilizator
Cel mai recent răspuns: papian , utilizator 17:09, 23 Mai 2019
Nu este vorba de ordine.
Va pot executa silit pe ce nu plătiți.
am fost obligat prin instanta si am platit prin ordin de plata cheltuieli restante/penalizari si cheltuieli de judecata insa nu eram in localitate si nu am stiut nr dosarului la suma totala din OP dar am trimis mesaj despre natura platii. mai nou Comitetul a solicitat executare silita pentru cheltuieli de judecata. la avizier a fost o instiintare afisata ca intai se recupereaza cheltuieli de judecata

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Nu este vorba de ordine.
Va pot executa silit pe ce nu plătiți.

Dacă ați achitat faceti contestație la executare.
Puteți angaja avocat deoarece asociația va fi obligată să va plateasca avocatul.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista dispozitii concrete care prevad ordinea de stingere a debitelor in ordine cronologica suma de baza+penalitatile aferente
asociatia de proprietari are dreptul sa dispuna recuperarea debitelor daca nu se solutioneaza amiabil,in instanta de judecata
Cheltuielile judecatoresti trebuiesc achitate in termen de 30 de zile
Daca se depaseste termenul,instanta declina responsabilitatea recuperarii debitului prin executor judecatoresc responsabil teritorial
REPET ....am fost obligat prin instanta si am platit prin ordin de plata cheltuieli restante/penalizari si cheltuieli de judecata insa nu eram in localitate si nu am stiut nr dosarului la suma totala din OP dar am trimis mesaj despre natura platii[. mai nou Comitetul a solicitat executare silita pentru cheltuieli de judecata. la avizier a fost o instiintare afisata ca intai se recupereaza cheltuieli de judecata

Care sunt acele dispozitii si unde este stipulat ca trebuiesc achitate in termen 30 zile cheltuieli de judecata ?
Eu am achitat prin OP
dar de curand am primit somatie executare pentru suma cheltuililor de judecata deja achitate prin OP

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de executare pe listele asociatiei de proprietari ContSters362803 ContSters362803 Buna seara! Administratorul a trecut suma ce reprezinta Cheltuielile de Executare Silita in totalul lunar al cheltuielilor de intretinere cu titlul de ... (vezi toată discuția)
Restante la intretinere si sumele afisate eronat la avizier ssvyxx ssvyxx Buna ziua, Sunt proprietarul unui apartament pentru care nu s-a platit foarte multa vreme intretinerea (~3ani) si s-a ajuns la suma afisata la avizier de ... (vezi toată discuția)
Restanta intretinere antonyc antonyc Buna ziua, As vrea sa stiu care este prioritatea si ordinea legala de achitare a restantelor catre asociatia de propietari , in fapt Am avut o restanta de ... (vezi toată discuția)