avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am si eu o mare nelămurire.Locuiesc la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am si eu o mare nelămurire.Locuiesc la bloc si an ...

Buna ziua! Am si eu o mare nelămurire.Locuiesc la bloc si an doua luni restante la asociatie.Doamna administrator ca sa vada toata scara ca eu restanță a tras o linie rosie la avizier la numele meu de pe lista cu costurile lunii august.Nu cred ca sunt singura cu o restanță la asociatie dar nici nu am cum sa dovedesc ca mai au si alti vecini restante. Legea o lasa sa faca asa?Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: DMihaelaD , utilizator 18:14, 8 Septembrie 2023
Conform legii 196/2018
[ link extern ]
la 90 zile intarziere va poate da in judecata.
Art 78
(2) Asociația de proprietari, prin președinte, are dreptul de a acționa în instanță proprietarul care
se face vinovat de neplata cotelor de contribuție la cheltuielile asociației mai mult de 60 de zile de
la termenul scadent, respectiv 90 zile de la afișarea listei, informând membrii asociației prin afișare
la avizier.

Spuneti-ii doamnei ca nu mai are voie sa afizese numele la lista de plata.
Puteti verifica simplu cine e restantier uitandu-va pe lista la coloana de restante.

In rest faptul ca subliniat e doar o modalitate de a face oamenii sa achite. V-as sfatui sa nu va legati de asta daca sunteti doar dv restantier , altfel cine stie data viitoare va da notificare si va da in judecata
informând membrii asociației prin afișare la avizier dupa cum scrie in lege.

Va convine mai mult sa afiseze ca v-a dat in judecata?

Asociatia de proprietari a actionat in judecata proprietarii apartamentelor nr ca urmare a neachitarii...

Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2023
w_v_w_v, utilizator
Am platit luna de luna doar ca nu am putut sa platesc toata suma.Eu intreb daca are dreptul sa.mi hasureze numele cu cheltuielile pe care le am?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua mă poate obliga asociația de proprietari sa dau bani ... Mantescu Mantescu Buna ziua mă poate obliga asociația de proprietari sa dau bani in sumă de 200 sau 300 lei pt a da in judecata anumiți proprietari care nu sânt cu ... (vezi toată discuția)
Afise administrator propap propap Buna ziua! Are administratorul/administratia voie sa puna afise, in alta parte in afara de avizier, cu persoanele apartamentele restante? Pe usi, in lift,...? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!pe data de 30.03.2023 apăream cu 1300 de lei datorie ... Razvan1307 Razvan1307 Buna ziua!Pe data de 30.03.2023 apăream cu 1300 de lei datorie la intretinere, iar pe data de 31.03.2023 am achitat toata suma.Pe data de 21.04.2023 am primit ... (vezi toată discuția)