avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Informatii proprietar aparatament
Discuție deschisă în Executare silită

Informatii proprietar aparatament

Buna ziua! Cum trebuie sa fac sa aflu cine sta intr-un apartament. Inafara ca pe listele de la asociatie apare...... X..... proprietar.Se mai poate ca la acel apartament sa aiba o alta persoana resedinta (chirias).Pe mine intereseaza cine sta in acel apartament si daca apare la SEIP cine locuieste acolo.Se poate afla cine e proprietarul si cine e chiriasul care are resedinta la acel apartament.Trebuie sa se inregistreze undeva chiriasul ca are resedinta acolo? Astept informatii! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:08, 4 Iunie 2012
Pe cale oficiala, dvs. ca si persoana fizica, nu aveti nici un drept sa obtineti date despre cine locuieste intr-un apartament. Cui inchiriaza proprietarul apartamentul sau este strict problema sa, oricum dvs. sunteti fata de contractul de inchiriere un tert care nu are temei juridic sa cunoasca datele contractului.
Daca ati observat ceva in neregula cu privire la folosirea improprie a apartamentului aveti calea legala de a sesiza organele in drept.
Proprietarul de drept al apartamentului il aflati fie direct de la asociatia de proprietari,fie de la OCPI
Despre eventual chirias problema este mai delicata,deoarece nu toti proprietarii inteleg sa declare contractele de locatiune ,sau poate fi vorba despre contract de comodat care nu necesita inregistrare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile proprietarului carmen bodeanu carmen bodeanu Am vazut pe data de 7 noiembrie o discutie pe forum referitoare la drepturile unui chirias,in cazul in care proprietarul se hotaraste sa vanda apartamentul ... (vezi toată discuția)
Oug 16/2023 - contract de comodat inchiriere apartament Alinesku Alinesku Buna ziua. Conform OUG 16/2023, exista obligativitatea ca un proprietar de apartament daca il inchiriaza sa faca un contract de inchiriere, sa il declare la ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract chirie si de luare in spatiu ???rog sa-mi dati un sfat ! radutzublue radutzublue Buna seara.Pe data de 1.Oct.2014 am inchiriat un apartament cu contract de chirie pe durata de 1 an.Contractul a fost inregistrat la Administratia Financiara ... (vezi toată discuția)