avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturile proprietarului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturile proprietarului

Am vazut pe data de 7 noiembrie o discutie pe forum referitoare la drepturile unui chirias,in cazul in care proprietarul se hotaraste sa vanda apartamentul inainte de expirarea termenului contractual si va rog sa-mi spuneti de ce drepturi dispune proprietarul in cazul in care chiriasul pleaca mai devreme decat termenul din contract;pentru ca am impresia ca de mai multe drepturi se bucura un chirias ,decat un proprietar(care poate fi nemultumit de modul de intretinere a apartamentului pe perioada inchirierii-nu e mentinuta curatenia aragazului,frigiderului,a mochetei sau covorului,obiectelor sanitare....lucruri mai greu de dovedit daca nu chiar imposibil de folosit ca motiv de reziliere unilaterala a contractului inainte de termenul convenit);si atunci va intreb:"de ce sa mai inregistreze un propritar un contract la ANF,daca se alege cu mai putine drepturi decat chiriasul?";cunosc persoane care inchiriaza de cate 3, ori pe an(cu pauze de cate 1 luna pentru curatenie si gasirea altor clienti);ei ce trebuie sa faca sa rezilieze dupa fiecare contractul si sa incheie dupa fiecare altul?atunci rezilierea nu se face unilateral?chiriasul care pleaca ,nu mai vine la fisc sa declare asta,in plus ce face proprietarul?plateste impozit si pentru lunile de pauza?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:04, 10 Noiembrie 2012
Atat proprietarul cat si chiriasul se bucura de clauzele contractual negociate si asumate la incheierea contractului de locatiune
Rezilierea contractului de locatiune se realizeaza conform conditii contractual asumate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare imobil închiriat numecod numecod buna ziua, am inchiriat anul trecut un apartament unei familii pana la data de 1 sptembrie 2013, cu contract declarat la ANF. Deoarece s-a ivit ocazia sa ne ... (vezi toată discuția)
Vicii ascunse contract inchiriere jordann jordann buna ziua.in urma cu un an am inchiriat un apt cu 2 camere ,nemobilat. Apt. este situat intr-un imobil particular cu 3 etaje. In apt era doar centrala ... (vezi toată discuția)
Denuntare unilaterala contract inchiriere ctbv2015 ctbv2015 Buna seara, Din ce am citit pe internet si prin articolele noi ale Codului Civil am inteles ca un contract de inchiriere poate fi denuntat unilateral de ... (vezi toată discuția)