Am vazut pe data de 7 noiembrie o discutie pe forum referitoare la drepturile unui chirias,in cazul in care proprietarul se hotaraste sa vanda apartamentul inainte de expirarea termenului contractual si va rog sa-mi spuneti de ce drepturi dispune proprietarul in cazul in care chiriasul pleaca mai devreme decat termenul din contract;pentru ca am impresia ca de mai multe drepturi se bucura un chirias ,decat un proprietar(care poate fi nemultumit de modul de intretinere a apartamentului pe perioada inchirierii-nu e mentinuta curatenia aragazului,frigiderului,a mochetei sau covorului,obiectelor sanitare....lucruri mai greu de dovedit daca nu chiar imposibil de folosit ca motiv de reziliere unilaterala a contractului inainte de termenul convenit);si atunci va intreb:"de ce sa mai inregistreze un propritar un contract la ANF,daca se alege cu mai putine drepturi decat chiriasul?";cunosc persoane care inchiriaza de cate 3, ori pe an(cu pauze de cate 1 luna pentru curatenie si gasirea altor clienti);ei ce trebuie sa faca sa rezilieze dupa fiecare contractul si sa incheie dupa fiecare altul?atunci rezilierea nu se face unilateral?chiriasul care pleaca ,nu mai vine la fisc sa declare asta,in plus ce face proprietarul?plateste impozit si pentru lunile de pauza?
Atat proprietarul cat si chiriasul se bucura de clauzele contractual negociate si asumate la incheierea contractului de locatiune
Rezilierea contractului de locatiune se realizeaza conform conditii contractual asumate