avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... POSIBILITATE INTABULARE TEREN
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

POSIBILITATE INTABULARE TEREN

Buna ziua !
Am o problema cu un teren si poate cineva ma ajuta cu unsfat.
Am cumparat in 2010 suprafata de 20 ari de la X si 20 ari de la Y, X si Y sunt frati, pamant mostenit de ca acelasi autor. Odata cu cei 40 ari in total ei mai detineau acolo in acela-si trup inca 40 ari, in total 80 ari. Ultimii 40 ari fara acte, fiind cumparat de autorul vanzatorilor inainte de colectivizare cu act de ana si pentru cei 40 de ari nu a mai fost reconstituit dreptul de proprietate. Dar ei detineau nestingheriti 80 ari fara probleme. Eu am cumparat 40 cu acte si 40 pe baza de Antecontract de vanzare cumparare autentificat la notariat si pentru cei 40 ari care nu au acte eu am facut un plan de situatie cadastral pentru instanta care a fost inregistrat la OCPI si sa acordat un nr. cadastral.
Pentru a ma putea intabula cu cei 40 de ari pentru care nu am acte, ce pot face cum pot actiona pentru a ma putea intabula ?
Asi putea utiliza peste 5 ani uzucapiunea ? conf. noului cod civil ? sau ce asi putea face pentru a ma intabula in Cartea Funciara ?


Va multumesc anticipat !
Daca aveti chitanta de mana a autorului puteti invoca uzucapiunea de 30 de ani cu jonctiunea posesiilor . Inca nu se poate cere uzucapiunea pe noul cod civil ,posesia este inceputa in vechiul cod.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare teren romeoproiectare romeoproiectare Buna ziua ! Asi dori sa va descriu o situatie mai delicata cu privire la un teren astfel : In 07.01.2007 a cumparat prin contract notarial, suprafata de ... (vezi toată discuția)
Contract din 1955. e necesar ordinul prefectului pentru dovada dreptului de proprietate a terenului? Av_Mihaita Av_Mihaita Exista un contract de vanzare cumparare autentic incheiat pentru casa si teren in anul 1955 (circa 1400 mp). Mostenitorii cumparatorului s-au adresat, in ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune? sau alta metoda? siloth siloth Am o curte undeva intrun sat, si langa mine este un teren de 20 de ari al unei persoane, dobandit printr-un act notarial din 1932. De cand am eu terenul, de ... (vezi toată discuția)