avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturile succesorale ale sotului supravietuitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturile succesorale ale sotului supravietuitor

Va supun atentiei urmatoarea situatie :
In anul 2003 tatal meu se casatoreste.
Sotia tatalui meu a decedat in anul 2010, fara copii, parintii decedati insa cu 2 surori in viata.
Suntem in proces privind testamentele facute reciproc.
In varianta in care se va pierde procesul, care este procentul pe care tatal meu il poate castiga in calitate de sot supravietuitor, privind masa succesorala proprie defunctei ( imobil, diferile terenuri etc. ) ?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 11:19, 5 Iunie 2012
S-a cerut inclusiv reductiunea liberalitatilor excesive?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea copillor din familii cu divort bogdana10 bogdana10 Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Suntem 2 surori iar parintii nostri au divortat in urma cu 21 ani. Noi am fost crescute de mama noastra, tatal nostru s-a ... (vezi toată discuția)
Testament george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)
Contestarea testamentului george1967 george1967 Va supun atentiei urmatorul caz : Tatal meu se casatoreste in anul 2003 . Face impreuna cu sotia testamente autentice reciproce ( anul 2004 ) Sotia ... (vezi toată discuția)