avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata apa calda

Buna ziua.In blocul nostru nu se citesc apomtrele de catre administratie si le citim personal si am observat o difernta in luna decembrie 15 m3 de apa calda m-au costat 350 lei si in ianuarie 250 lei acelasi consum .Am intrebat administratura i raspunsul a venit sec :nu a predat toata lumea apometrele.Dupa cultura mea gandesc ca factura vine cu m3 consumati in valoare de o suma si suma m3 din factura trebuie sa coincida cu valorile date de consumatori iar restul sa se imparta la cei ce nu au dat citirea ,dar pt administratie este mai simplu sa ma arda pe mine cu 100 lei .ce pot face in cazul asta ?
Cel mai recent răspuns: tatianato , utilizator 07:32, 6 Iunie 2012
Solicitati in scris conducerii Asociatiei explicatii in legatura cu modul cum au fost calculate si repartizate consumurile in luna respectiva. Solicitati recalcularea conform prevederilor legale.
Sa consultati regulamentul de impartire a apei facturate, regulament care este specific fiecarei asociatii in parte.

Va pot da exemplu de cum procedam noi in asociatie:
- se culeg consumurile declarate;
- se face o medie pe AC si pe AR pe baza numarului de persoane care au declarat consumul.
- se aplica acest consum mediu celor care nu au declarat = consum estimat;
- se aduna consumul declarat cu cel estimat;
- diferenta intre consumul facturat de furnizor si cel calculat (declarat + estimat) se imparte pe cota-parte indiviza.


Stiti ce se intampla stam cu chirie si trag pe noi de nu se poate.Ne sfideaza de parca nu am platii la fel cu ceilalti ba chiar mai mult ca suntem 7 persoane in apartament.Locuim in acest apartament de 10 ani si administratora si preedintele sunt nechimbati chiar daca ne-am transformat din asociatie de locatari in asociatie de propietari.Cam cat costa o epertiza?Sunt sigura ca imi scade restanta cu un sfert.?
Expertiza judiciara in proces cu asociatia , aprox. 500,00 lei. :stunned:

Nu stiu daca o expertiza contabila extrajudiciara costa mai putin, intrebati la CECAR.
In ceeace priveste repatitia costurilor la apa calda norma legala este ordinul 233/2004 al ANRSC, pe care il puteti descarca urmand link-ul de mai jos:
[ link extern ]

Este ultimul de pe lista fiind, probabil, primul emis.

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari are voie sa mareasca pretul pentru m3 de apa calda ? Stoian Adrian2001 Stoian Adrian2001 Asociatia de proprietari mi-a imputat pe luna decembrie 2019 in loc de 23 m3 de apa calda x12 lei m3 mi-au calculat 23 m3 apa calda x 18,45 lei pe motivatia ... (vezi toată discuția)
Apa rece contoar emanuela_ab emanuela_ab buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. Pe factura de la intretinere mi s-au adaugat 4 m3 de apa rece in plus luna aceasta , iar luna ... (vezi toată discuția)
Consum apa nedeclarat Xerxes77 Xerxes77 Buna ziua. Locuiesc la bloc, si am o problema cu modul in care se calculeaza cheltuielile cu apa. Toti vecinii au apometre, niciunul nu este verificat ... (vezi toată discuția)