O salariata si-a dat demisia , a efectuat preavizul insa nu a intocmit efectiv un proces verbal de predare-primire.
Mentionez ca nu a luat nimic acasa, toate documentele sunt in birou si respectiv in calculator.
Sefa de birou insista sa se faca predarea primire, in caz contrar o va actiona in judecata si refuza sa semneze fisa de lichidare.
E posibila o astfel de situatie?? Adica, in cazul unui proces pentru nepredare efectiva, "sta in picioare" cererea de chemare in judecata? Pe ce temei legal?
Mie nu imi pare admisibila vreo cerere de chemare in judecata pentru ce descrieti dvs.
Este adevarat ca se pot admite actiuni pentru "obligatia de a face ceva", insa materia relatiilor de munca nu prea poate sa genereze asemenea solutii in istanta.
La prima vedere, situatia dvs. pare o ... rabufnire de orgoliu a superiorului. Nu vad care este practic importanta actului de predare in sine si de ce nu se poate trece cu vederea aceasta ... impolitete a salariatei.
In plus, pare ca bunurile de predat erau de fapt chiar ale societatii, si nu au fost luate de salariata.
Atunci simplul fapt ac predarea s-a facut prin abandonare, fara remitere catre sefa, a generat vreun rejudiciu cunatificabil, real (fara povesti de filme americane cu prejudiciu moral)?
Daca da, aveti temei pentru raspunderea patrimoniala a salariatei.
Daca nu s-au produs prejudicii prin ne- predare, speta e o ... gluma.
p.s Faptul ca sefa nu semneaza fisa de lichidare este alta discutie. Cum fisa de lichidare este mai mult un obicei decat o institutie legala, dsi semnare si ne-semnare sunt putin relevante.
----
editare ulterioara: ma gandesc si ca, daca ar exista vreun prejudiciu, trebuie analizat cine ar avea calitate procesuala activa = cine o poate da in judecata pe ex-salariata. Nu prea cred ca sefa ei ar fi aceea, ci cel mult firma angajatoare.
cam asta si este : o rabufnire de orgoliu a superiorului.
Voiam sa ma conving insa ca nu spun vreo aberatie atunci cand sustin ca o astfel de actiune in instanta e o ABERATIE.
Nu este vorba de nici un prejudiciu.
Perioada de preaviz si in cazul concedierii si in cazul demisiei este tocmai pentru a se rezolva aceste probleme de predare primire a gestiunilor, dupa caz, a lucrarilor, a documentelor. Nu este un motiv sa nu va semneze lichidarea pentru ca a avut timp la dispozitie pentru asa ceva. Oricum CIM a incetat, decizia probabil ca ati primit-o. Nu era de datoria salariatei sa faca proces verbal era de datoria sefei sa ceara acest lucru si sa desemneze o persoana carte sa primeasca.