avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj dupa terminarea facultatii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj dupa terminarea facultatii

suntem in luna iunie, luna aceasta termin si facultatea, mai exact pe douazeci si ceva dau licenta, scris şi oral. Cand trebuie sa mi depun dosarul pentru somaj si cat inseamna acest somaj pt un tanar student?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:59, 17 Octombrie 2013
Data absolvirii este data inscrisa de facultate pe adeverinta de absolvent si nu coincide cu sustinerea licentei deoarece aceasta poate fi sustinuta mult mai tarziu de la absolvire.
daca au trecut cele 60 de zile de la data absolvirii si nici nu mi-am gasit un loc de munca intre timp, nu se mai poate sa imi depun dosarul pentru somaj ?
1. - Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj ca absolvent trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj in termen de maximum 60 de zile de la absolvire (vedeti si raspunsurile mele de mai sus).
- Daca s-au scurs cele 60 de zile de la absolvire si nu v-ati inregistrat la Agentia de Somaj atunci e prea tarziu si nu mai puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

2. Va puteti inregistra la Agentia de Somaj si acum, ca persoana in cautarea unui loc de munca si aveti posibilitatea sa vi se ofere un loc de munca si sa urmati, gratuit, un curs de formare profesionala (daca este cazul).

Buna ziua.
Sunt student in anul II licenta si acum (la finele sem I) vreau sa-mi retrag dosarul pentru a ma inscrie din nou la o alta facultate. M-am interesat de actele necesare pentru dosarul de somaj, insa nu am inteles concret procedura.
Daca imi retrag acum dosarul de studii si, concomitent, depun dosarul pentru somaj, mai pot beneficia de indemnizatia de somaj?
Daca nu sunteti absolvent de facultate nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.

Alte discuții în legătură

Somaj pentru studenti OmarP OmarP Am incercat sa studiez problema, insa nu am gasit un raspuns exact. Pentru fiecare raspuns afirmativ am gasit cel putin unul negativ, si invers. Am terminat ... (vezi toată discuția)
Ajutorul de somaj dianabalan dianabalan Buna ziua, Doresc sa-mi spuneti daca un student, Facultate de stat la zi, in an terminal, in iulie sustine examenul de licenta, poate benficia de ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Daca nu iau licenta exista riscul sa nu mai beneficiez de indemnizatie pentru ccc? karynutzik karynutzik in cazul in care nu iau licenta exista riscul sa nu mai beneficiez de indemnizatie pentru cresterea copilului? (vezi toată discuția)