avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce pot pati daca am comis o inselaciune fara sa stiu?!?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce pot pati daca am comis o inselaciune fara sa stiu?!?

Buna ziua,sunt o fata de 23 de ani,la rugamintea unui coleg de apartament,am trimis un colet,de pe numele meu,mentionez ca pe colet am scris diverse,in colet erau cateva obiecte,n-am intrebat ce si cum..
Dupa ce a fost ridicat coletul,m-a contactat persoana respectiva,ca face reclamatie,ca l-am inselat,ca trebuia sa-i trimit un produs si am trimis altceva...si ca o sa mearga la politie.Ce se poate intampla? va rog,spune-ti-mi sunt speriata.:((
In conditiile in care doar ati facut serviciul de a expedia un colet, fara a avea cunostinta de ceea ce contine nu ati comis o infractiune. Chiar daca destinatarul va face o plangere la politie, dvs. veti da o declaratie in care relatati cum sau consumat cronologic faptele si atunci cel care va raspunde va fi persoana cu care are contract/comanda pentru a primi acel bun. Poate ar fi bine sa dati detalii privind: "pe colet am scris diverse".
Am trimis un colet la rugamintea colegului meu de apartament.Cand spun diverse,spun cateva dvd.uri,asta am si scris pe colet tocmai pentru a nu avea probleme ulterior.din ce stiu eu,el nu are contract cu nimeni,este persoana fizica si nu stiu in ce conditii trebuia sa-i trimita si ce sa trimita.eu am pus doar coletul cu respectivele produse,cu ramburs.nestiind ca-l pot pune pe numele lui l-am pus pe al meu.acum respectivul zice ca trebuia sa primeasca altceva,insa nu inteleg de ce l-a mai ridicat daca eu am specificat pe colet ce anume era inauntru.multumesc frumos pt primul raspuns
Daca pe colet ati scris dvd-uri, asta inseamna ca stiati ca acel colet nu contine acele produse?
In caz ca da, conform legii sunteti complice. Complice este persoana care cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala.
Daca nu ati avut cunostinta de continut, si ati scris dvd-uri pentru ca asa a spus colegul de camera, nu aveti de ce sa raspundeti, avand in vedere ca ati fost la randul dvs. indus in eroare.
Pe colet am scris "diverse" nu dvd.uri.Iar domnul respectiv trebuia sa primeasca un alt produs din ce sustine el.Cum pot fi eu complice ? eu am pus un colet de pe numele meu,intradevar.dar pe colet am scris diverse,de trimis tot asta s-a trimis,respectivul a ridicat coletul fara sa citeasca ce scria pe el dupa care ma scoate pe mine vinovata? pai el contract nu a avut,eu nu-l cunosc,nu am semnat nimic inainte si nimic dupa.cum poate dovedi el ca "eu" si nu respectivul trebuia sa-i trimit un anume produs iar eu l-am inselat?
Ultima modificare: Marți, 5 Iunie 2012
CarmaDaniel, utilizator
Important este cu cine a contractat destinatarul . Dvs. trebuie să vă apăraţi, spunând numai adevărul . Iar colegul dvs. ar trebui să fie cercetat. Desigur că până se va lămuri situaţia veţi face parte din rândul celor suspectaţi de a fi participat la înşelaciune , în calitate complice, dar nu înseamnă că dacă nu aveţi vreun amestec, va trebui să răspundeţi in vreun fel.

Alte discuții în legătură

Colet furat ellakosta ellakosta Am comandat un produs din afara tarii, platit cand s-a facut comanda. Am primit un tracking number. Dupa o luna si jumatate, timp in care produsul s-a plimbat ... (vezi toată discuția)
Am o problema delicata - un coleg a schimbat continutul coletului pe care l-am rugat sa il expedieze eagle24ro eagle24ro Buna ziua tuturor! Zilele trecute am avut o experienta care nu vreau sa se mai repete in veci si nu o doresc nimanui. :( Va rog daca puteti sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)
Posibila teapa facilitata de firma de curierat rapid cataNFS cataNFS Aveam de vanzare un samsung s5 , pe un site de vanzari , am fost contactat de un pretins cumparator , ne am inteles la pret , am trimit produsul cu verificare ... (vezi toată discuția)