Buna seara,as dori si eu un raspuns :mama mea a depus actele pt divort,actualul sot(casatorita a 2a oara,cu un minor) si ii este teama ca nu va semna atunci cand va veni citatia.ce poate sa faca?e violent,ii este frica dar nu are ce face.si-a zis k mai bine sufera putin acum decat sa sufere toata viata atat ea cat si fratiorul meu.daca el nu semneaza inseamna ca termenul se va prelungi?ce solutie exista pt k totul sa se termine mai rpd?el inca nu stie k ea a depus actele de divort.pe 28.06.2012 e prima infatisare (cred k nu se termina dupa aceasta data,nu? ).nu mai poate trai alaturi de el,fratiorul meu are 8 ani si deja nu-l suporta,il ignora si nu-l vrea in preajma lui.se poarta urat si cu el si incearca sa-i bage tot felul de lucruri in cap.va rog ajutati-ma macar cu un sfat.multumesc,o seara placuta!!!
Daca partile erau de acord cu desfacerea casatoriei puteau merge impreuna la notar si nu mai ajungeau in instanat. Daca mama a introdus divotul in instanta probabil ca stie ca nu are cu cine se intelege. Prin urmare nu stiu ce asteptati sa semneze. Sa fie de acord cu divortul? Probabil ca nu va fi, ca sa ii faca rau mamei. Procedutra va continua cu audieri de martori, ancheta sociala, eventual interogatorii.
Daca se va comporta violent la primirea citatiei mama poate apela la organele de politie, poate folosi si alte mijloace legale de protectie care acum exista in legislatia noastra.
multumesc pt raspuns.am crezut k atunci cand el va primi citatia va trebui sa semneze de primire..sau ceva de genu...el inca nu stie de divort .daca ar pleca din apartament mama cu cel mic ,8ani (apartamentul este castigat de mama mea in urma primului divort ) e posibil ca el sa distruga tot.am inteles k el nu are nici un drept asupra ap pt k acesta e pe numele mamei mele inca din 1990 iar ea s-a recasatorit in 2001 -2002 .citatia lui ar putea sa o tina mama mea pana aproape de 28.06.2012 cand ar fi prima infatisare?eu locuiesc in alt oras si nu pot fi alaturi de ea decat dupa data de 24.06.2012.trebuie neaparat martori?din cate am citit pe forum despre divort se poate sa fie si rude ,adica verisoara ei e ok?trebuie sa fie mai multi martori sau asta se va decide pe parcurs ?ar fi vre-o solutie ca el sa paraseasca ap pana la finalizarea divortului?e pensionat pe caz de boala (ceva de inima -sper sa nu pateasca nimic chiar daca viata mamei si a fratiorului a fost si este un chin ) dar are 2 rate de platit .are o vb el....daca imi dai nu stiu cate mii de euro te las in pace ,tre sa platesc ratele pe care le-am facut pt a renova ap. se poate ca el sa ceara k ratele care sunt pe numele lui sa le plateasca impreuna de acum inainte ?el nu are bunuri ,nu are casa ,nu are masina ,nu are nimic (asa stim noi ) are doar pensia si aceste 2 rate .va multumesc pt atentie si astept ,daca se poate lamuriri pt ca sigur voi mai avea .o seara placuta in continuare .
Daca este violent, depuneti o cerere la politia de sector dupa caz. Daca tot refuza divortul, de ce il mai anuntati? Discutati cu avocatul si toate instiintarile lui sa mearga la cabinetul avocatului, cand se v-a finaliza totul ii aduceti la cunostiinta. Este rau ca este cel mic la mijloc, care v-a suferi cel mai mult. Va doresc mult noroc!
El nu are niciun drept asupra apartamentului, este bun propriu al mamei. Ii poate da citatia mai tarziu, eventual cand esti si tui cu ea, dar sa i-o dea.
Martori - in caz de divort - pot fi si rudele apropiate, inclusiv verisoara. Ar fi necesara macar audierea unui martor pt ca este vorba si deun minor in cauza. martorul saf ie audiat atat pe motivele de divort cat si pe stabilirea locuintei minorului. Nu ar fi nevoie de martori daca sotul este de acord cu desfacerea casatoriei si cu stabilirea locuintei celui mic la mama. Custodia probabil ca va fi una comuna.
Prin cererea de divort ar fi trebuit ceruta si evacuarea lui din imobil la termeninarea dosarului. Daca are un comportament deosebit de violent se poate cere evacuarea lui temporara pana la solutionarea dosarului pe calea ordonantei presedintiale.
Ar putea sa mai existe un dosar intre parti in care sotul sa ceara contravaloarea imbunatatirilor aduse apartamentului bun propriu al mamei.
da asa este, cel mic deja este matur in gandire si imi pare rau k va fi nevoit sa se maturizeze mult prea din timp.eu am patit acelasi lucru cand parinti mei au divortat.eu am 30 de ani si fratiorul meu 8,incerc sa vb cu el fff mult eu nu am avut pe nimeni kre sa-mi explice lucrurile.mama era ocupata cu serviciul pt ca avea de crescut 3 copii (din prima casatorie) fara pensie alimentara.sper k cel mic sa aive o viata mult mai linistita .multumesc frumos pentru raspunsuri.o zi buna si Doamne ajuta la toata lumea!!!
Alte discuții în legătură
Divort / nebun
Cobacel
Buna ziua ! Daca ar fi sa divorteze mama mea de tatal meu , se poate restrictiona / evacua cumva din locuinta ? Eu am 19 ani , sora mea are 17 .
1. Omul ... (vezi toată discuția)
Proces de divort
Stefan00
Buna ziua,parintii mei vor divorta peste 2 saptamani,cererea de divort fiind depusa de catre tatal meu.Acesta a hoatarat sa faca acest lucru,avand in prezent o ... (vezi toată discuția)