avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 325 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de divort

Buna ziua,parintii mei vor divorta peste 2 saptamani,cererea de divort fiind depusa de catre tatal meu.Acesta a hoatarat sa faca acest lucru,avand in prezent o alta relatie cu o alta femeie cu care traieste de peste un an si jumatate.
Mama nu a dorit sa se ajunga la divort avand speranta ca aceasta relatie nu va dura si vom putea fi in continuare o familie,dar se pare ca nu va fi asa.
In urma casatoriei parintilor mei, au aparut 2 copii,eu avand varsta de 21 de ani si sora mea minora in varsta de 11 ani.
Mentionez ca ei locuiesc in aceeasi casa insa tatal meu la sfarsit de saptamana,merge la actuala femeie cu care are o relatie si revine dupa 2-3 zile.
As vrea sa stiu urmatoarele lucruri:
1. care ar fi conseciintele in cazul in care mama nu s-ar prezenta la divort ?

2. s-ar putea ca tatal meu sa primeasca interdictia de a nu a mai locui in aceeasi casa,daca s-ar aduce martori care sa spuna ca au vazut cum acesta a aplicat violente fizice si verbale mamei mele in toata aceasta perioada pana cand a hotarat sa divorteze ?

Astept raspunsul dumneavoastra,multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:49, 7 Februarie 2014
1) ar putea dura mai mult si chiar desface casatoria din vina mamei daca tata o cere si ea nu se apara.
2) se poate cere evacuarea sotului turbulent odata cu divortul sau pe cale separata s-ar putea cere emiterea unui ordin de restrictie si protectie, insa trebuie probat ca mama se teme de el si ca tatal reprezinta un pericol pt ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violenta in familie balasu balasu Buna ziua, As dori sa stiu ce se poate face din punct de vedere legal intr-o situatie mai delicata de violenta in familie. Adica: este vorba de o bunica de 65 ... (vezi toată discuția)
Mama mea il hartuieste pe tatal meu grav bolnav Em_M Em_M Buna ziua, de mai multi ani de zile mama mea isi bate joc efectiv de tatal meu grav bolnav cardiac cu diagnostic de angina pectorala severa, cu 6 stenturi si ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj sau anularea contractului de vanzare cumparare andreea_uri andreea_uri Buna ziua, In 2005 parintii mei au facut act de vanzare cumparare cu bunicul mamei mele pentru casa de locuit si terenul aferent(pe care il mostenise de la ... (vezi toată discuția)