avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire copii

Buna seara
Tatăl meu a moștenit de la părinți lui adoptivi o mostenire casa +Teren el fiind căsătorit de 28 de ani cu mama mea. La care tatăl meu de doi ani a cunoscut o altă femeie cu care a început o relație serioasă . Femeia cu care a înșelat pe mama au complotat împotriva mamei mele la care ea nu a suportat relatia dintre tata si amanta lui . A început să se imbolnaveasca din cauza stresului a început să consume alcool si a refuzat orice tratament pentru a se face bine
Ea a acceptat relația dintre tata si amanta lui pentru ca ea nu avea altă locuință eu împreună cu soțul meu i-am cerut să divorteze de el si sa ne mutăm cu chirie împreună eu soțul meu si copilul dar ea a fost prea influențată de el prin minciuni si prin șantaj ca stia ca ea nu are unde sa se mute acuzandu-ma pe mine si soțul meu ca nu suntem in stare sa o întreținem si pe ea intorcand-o împotriva noastră
Toata chestia a durat aproximativ un an pana a rezultat decesul mamei mele acum pe data de 26.09.2019 si diagnosticul decesului a fost ciroza hepatica
Eu acum as dori sa va intreb daca am acces si eu la moștenirea tatălui meu lăsată de părinți lui. Tatăl meu având doar el acte de moștenitor pe numele lui
El acum are in plan sa o aduca pe amanta lui si cei trei copiii ai ei in casa. El având in plan sa ne dea afară din casă eu fiind singurul lor copil al părinților mei ce șanse pot avea de a ramane in casa aici . Pot face ceva notarial sau ce pot face pentru ca toata casa este întreținută de ambii părinți ai mei . Tatăl meu are probleme cu justiția el fiind urmărit în două dosare penale unul pentru furt si unul pentru conducere fără permis . El acum este in curs de judecată pentru ca el a dus documente ca sa nu fie inchis ca o avea pe mama ca cooasigurat la el si ca el o întreține si instanta ia dat termen pentru a aduce acte doveditoare de întreținere a ei si caracterizări de la primărie și biserica din localitatea in care locuim dandui termen pana la data de 04-10-2019 El fiind o persoană foarte violentă si agresivă verbal si primaria ia dat caracterizare bună deoarece mama sa dus la primărie ruganduse sa i se faca o caracterizare bună
El acum trebuie să meargă din nou la tribunal cu noi dovezi dar mama mea a decedat el ne mai având acum intretinator el ne amenință că ne va da afară din casă în maxim două săptămâni pana rezolva treburile cu amanta el si cu ea fiind vinovati de decesul mamei mele . Ce pot face va rog frumos si din suflet ca am ajuns in culmea disperări tinand cont ca vine si iarna eu având pe soțul o fetiță si sunt însărcinată în 7 luni si urmeaza sa nasc si imi este ca o sa ajung pe drumuri împreună cu familia mea el tot amenintanduma pe mine ca imi va lua fetiță în vârstă de 7 ani pentru ca nu voi mai avea unde sa stau . Astept un raspuns va rog din suflet
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:08, 30 Septembrie 2019
Buna seara,
Imobilul este DOAR al tatalui dumneavoastra fiind mostenit de el.
Mama dumneavoastra nu a avut niciun drept la acea casa.
daca in perioada casatoriei s-au adus imbunatatiri majore care se pot dovedi cu acte atunci valoarea acelor imbunatatiri poate intra in masa succesorala a mamei dar daca el a dovedit ca a intretinut-o ..... e complicat sa dovedesti aportul ei.
Evacuarea dumneavoastra din casa se poate face doar in instanta.
DA, exista sansa, daca va actioneaza in instanta, sa va evacueze din casa.
Daca va chiama in instanta solicitati ajutorul unui avocat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imobilul apartine tatalui dumneavoastra, fiind un bun dobandit prin mostenire legala.

Mama dumneavoastra, insa, nu a avut niciun drept, in raport de acel bun.

Sumele de bani care au condus la sporirea valorii de circulatie a bunului , care au fost investite , in acest sens, dau nastere unui drept de creanta, supus termenului de prescriptie general, cel de 3 ani.(care curge de la nasterea dreptului ).

Aportul financiar trebuie sustinut prin mijloace de proba .(inscrisuri, martori, expertiza de specialitate ).

Evacuarea dumneavoastra se poate dispune pe cale judiciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum o pot evacua pe cumnata mea din casa parintilor niculina_d niculina_d Buna ziua, povestea este lunga. In casa parintilor mei sta fratele meu impreuna cu cumnata(mentionez ca doar tata mai traieste). Ei s-au casatorit in 1993. ... (vezi toată discuția)
Cerere de evacuare din locuința moștenită. Andrei Leon Andrei Leon Buna ziua!Am câteva probleme si aș avea nevoie de cineva care se pricepe in acest domeniu.In anul 2004 tatăl meu a murit,iar în testament am primit o ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral dodorel62 dodorel62 Am o casa pe care parintii mei inainte de a muri mi-au facut act de vanzare cumparare cu drept de intretinere pe numele meu si al sotiei . Tata a fost ... (vezi toată discuția)