Buna ziua!Am câteva probleme si aș avea nevoie de cineva care se pricepe in acest domeniu.In anul 2004 tatăl meu a murit,iar în testament am primit o casă(pe atunci aveam 2 ani).După un timp,mama s-a recăsătorit (mama fiind ,,detinatoarea" casei până ce fac 18 ani),iar acest tată vitreg a adus câteva îmbunătățiri casei (țin sa mentionez ca numele meu de familie nu a fost schimbat,doar al mamei).După câțiva ani,cei doi au divorțat (mama revenind la numele de familie ca si al meu) iar tatăl vitreg a primit un document de sedere(Nu stiu daca asa se numeste,dar ideea este ca locuința din acte se menținea si dupa mariaj).În momentul de față am 16 ani si m-am pus de comun acord cu mama sa il dăm afară pe acest individ.Acum vin câteva intrebari:
1.Acesta ma amenința că vrea anumite despăgubiri.(Ce credeți că ar putea a faca?)
2.Unde ar trebui să mă duc pentru a face cererea de evacuare?
3.Pot cere chirie pentru toată perioada de ședere în casă mea de la divorț?
4.Credeți că amenințările ar putea sa imi fie de ajutor in cazul dacă acesta înaintează un proces?
5.Am voie să evacueze o persoană în orice perioada al anului?
6.Pot sa impun orice regulă în locuință cu acordul mamei?
7.Mama nu a făcut partajare dupa avort,ar putea sa ma afecteze acest detaliu direct pe mine,având în vedere îmbunătățirile făcute de amândoi?
Dacă puteti sa imi lăsați niște sfaturi sau niște surse din care sa vad ce drepturi si îndatoriri am.*PS.Va rog sa nu ma judecați pentru ceea ce vreau sa fac.
Buna ziua,
1. Locuinta in discutie inteleg ca a fost a tatalui natural al dumneavoastra si al mamei dumneavoastra. daca a fost doar a tatalui dinanite de casatoria cu mama dumneavoastra sau a fost mostenire sunt alte cote.
Tatal v-a lasat un testament deci:
- locuinta tata si mama
- mama 9/16 din intreaga casa
- dumneavoastra 7/16 din intreaga casa.
daca acea casa a fost doar a tatalui
- mama are 1/8 din intreaga casa
- dumneavoastra 7/8 din intreaga casa
2. Dupa divortul mamei de celalalt sot inteleg ca nu s-a facut partaj.
Respectivul are dreptul la 1/2 din valoarea imbunatatirilor aduse casei. In baza acestui drept de creanta l-ati lasat sa stea in acea casa fara chirie. Daca dumneavoastra considerati ca prin neplata unei chirii s-a acoperit creanta e OK!
3. Evacuarea se poate face fie prin buna intelegere fie prin instanta.
4. Daca evacuarea se face prin instanta atunci va sfatuiesc sa folositi formele prevazute de art. 1033 si celelalte C.Pr.Civ.
Cu privire la intrebarea daca evacuarea se poate face oricand, avand in vedere ca aceasta se va face prin instanta, dupa ce sentinta devine definitiva si executorie vedeti ce e de facut.
Consultati un avocat.
Cred ca nu m-am exprimat bine.Casa imi apartine in totalitate,mama neavand alt drept asuprea ei (decat de tutore).In schimb mama a primit alte bunuri,dar casa este trecuta doar pe numele meu.Multumesc foarte mult pentru tot!
Buna ziua,
Inteleg ca sunt dezbatute succesiunile la notar sau in instanta.
In acest caz fiind singurul proprietar va puteti adresa instantei conform prevederilor art. 1033 si celelalte C.Pr.Civ., cererea fiind semnata de dumneavoastra si de mama in calitate de tutore.
Atasati cererii atat actele doveditoare ale dreptului de proprietate (certificate DE MOSTENITOR nu testamente) si procedura prealabila efectuata prin avocat sau executor, asa cum prevede legea.
Mostenire copii
Marian742
Buna seara
Tatăl meu a moștenit de la părinți lui adoptivi o mostenire casa +Teren el fiind căsătorit de 28 de ani cu mama mea. La care tatăl meu de ... (vezi toată discuția)