avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire de pe urma tatalui
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire de pe urma tatalui

Buna seara,sunt unica fiica a tatalui meu decedat.tatal meu a divortat de mama mea si a stat doi-trei ani in concubinaj cu o alta femeie dupa care sau casatorit legitim.A doua lui sotie nu are copii iar impreuna cu tatal meu nu au avut copii.In prezent ea este paralizata si sufera de dementa,deci nu are discernamant .Apartamentul in care au locuit impreuna a fost cumparat in rate pe 10 ani,patru-cinci ani au platit rate impreuna ,cand au terminat de achitat ratele ea purta numele tatalui meu fiind casatorita.Eu nu am putut si nu pot face succesiunea dupa tatal meu ea nefiind in deplinatatea facultatilor mintale.Mentionez ca in afara de apartament tatal meu mi-a lasat prin testament drept de proprietate pe casa de la tara si 1800mp iar ei dreptul de a locui in casa de la tara pe perioada vietii.Mai exista 1,4 ha teren care nu a fost cuprins in testament si la care cred ca avem amandoua drept de mostenire.In cazul in care eu nu fac succesiunea dupa tatal meu eu am drept de mostenire la apartamentul care actualmente este doar pe numele sotiei tatalui meu,nume purtat dupa casatorie si drept de mostenire asupra terenului 1,4 ha care nu este cuprins in testament in cazul in care sotia tatalui meu decedeaza?
Cel mai recent răspuns: eneramonaloli , utilizator 12:48, 17 Noiembrie 2016
Buna seara,
Cam incalcita descrierea dumneavoastra.
1. De pe urma tatalui dumneavoastra mosteniti dumneavoastra ca fiica o cota de 3/4 din bunurile proprii ale tatalui si 3/8 din bunurile realizate de acesta impreuna cu mama vitrega a dumneavoastra.
2. Daca tatal dumneavoastra a lasat un testament atunci el a putul dispune de cotitatea disponibila stabilita conform art. 1090 C.Civ.
3. Puteti solicita dezbaterea succesiunii de pe urma tatalui fie la notar fie in instanta, pentru mama dumneavoastra vitrega solicitand tutore avand in vedere boala de care sufera.
multumesc frumos pentru raspuns dar momentan mama mea vitrega este internata pentru nu stiu cat timp la un spital de boli pshice de catre un nepot din veri a ei acestia dand in chirie apartamentul mamei mele vitrege din Bucuresti pentru suma de 200 euro la doua eleve studente fara acte deoarece nu au gasit in casa mamei mele vitrege contractul de cumparare in rate al apartamentului iar cheile de la apartament sunt la ei.Mama mea vitrega a paralizat pe o parte.ei au scoso din spital si au ingrijito sperand sa puna mana pe apartament.Nu stiu ce pot face in situatia data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drept am la mostenire? Carmen_1921 Carmen_1921 Speta: Tatal meu vitreg a decedat lasand prin testament mamei mele bune apartamentul si toate bunurile acestuia. El are cu mama o fiica, care impreuna cu mama ... (vezi toată discuția)
Printul mostenitor stefan_ruxandra stefan_ruxandra buna seara. va prezint si eu o situatie care este destul de incalcita dar sper sa ma ajutati sa o rezolv. este vorba de mama mea ai carei parinti s-au ... (vezi toată discuția)
Mostenire tata vitreg snowgirl19 snowgirl19 Buna ziua! Am si eu o problema si as avea nevoie de ajutorul dumneavoastra daca se poate: este vorba despre mostenirea unui apartament. Parintii mei au ... (vezi toată discuția)