avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce drept am la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce drept am la mostenire?

Speta: Tatal meu vitreg a decedat lasand prin testament mamei mele bune apartamentul si toate bunurile acestuia. El are cu mama o fiica, care impreuna cu mama a vandut apartamentul lasat de defunct. Mentionez ca eu am aflat despre tranzactrie ulterior finalizarii acesteia. Cu banii rezultati din tranzactie au cumparat un alt apartament pe numele surorii mele vitrege.
Intrebarea: Eu aveam vreun drept material in urma tranzactiei primului apartament?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 23:45, 8 August 2010
nu,sigura most este fiica daca apart.este luat inaintea casatoriei cu mama dumneavoastra ,daca este in timpul casstoriei are drept si mama dar nu dumneavoastra
Da ,mostenitorii tatalui vitreg sunt fiica acestuia si sotia sa, insa asa ar fi fost si fara existenta testamentului, tot cele 2 ar fi venit la mostenire in temeiul dreptului lor la rezerva sucesorala.
daca ati fost adoptata legal de tatal vitreg aveati dreptul sa il mosteniti si dvs.
Nu aveati nici un drept. Nu erati ruda cu defunctul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moaºtenire. cote cuvenite. lidy lidy am o nelămurire tata vitreg şi mama au 2 copii 1 copil comun (X ) şi eu (Y)doar al mamei din altă căsătorie, tata vitreg a murit în 2007 ,a fost ... (vezi toată discuția)
Testament grazzia grazzia Buna ziua! Daca eu sunt fata din prima casatorie a mamei mele (mama mea fiind in viata) si mi-a facut un testament (cum ca imi lasa mie toate bunurile) ... (vezi toată discuția)
Identificarea moștenitorilor simioncarmen simioncarmen mama cu tatal vitreg au construit o casa. Eu sunt unica fiica (din partea mamei), tatal vitreg nu are rude de gradul 1. Dupa moartea lor cine mosteneste casa? ... (vezi toată discuția)