buna seara.as vrea sa clarific unele lucruri cu ajutorul dvs.am luat pt cineva apropiat acum 3ani un tv lcd in rate.de putin timp am aflat ca respectivul nu a mai platit ratele de o vreme.as putea sa fac vreun tratat cu firma sau banca respectiva ca sa intru eu in posesia tv daca ii platesc eu datoria?(sunt constienta ca oricum trebuie sa il platesc eu) contractul expira in septembrie a.c..si de ce nu a demarat banca un proces de recuperare a obiectului din cauza neplatii?am uitat sa va spun ca eu nu am primit acasa nici o instiintare ca nu au fost platite ratele dar stiu sigur ca nu sunt platite.va multumesc
Banca nu recupereaza bunul care nu mai are valoarea initiala .Recupereaza doar suma si penalitatile. Nu puteti intra in posesia TV-ului fara acordul proprietarului .Ati riscat facand rate pentru cineva. Daca nu aveti un inscris cu acea persoana nu-l puteti da in judecata.
Din cate retin exista si un paragraf in contractul de credit in care se mentiona ca dvs sunteti beneficiarul real al imprumutului. Daca e asa, nici macar nu puteti spune ca a fost altcineva beneficiarul, pentru ca ar fi o declaratie falsa. Va puteti intelege cu persoana respectiva, eventual.
sa va explic exact cum a fost situatia...cand am luat tv-ul eram logodita cu pers respectiva de 6ani si stateam impreuna.am luat tv cat timp eram inca impreuna.cand ne-am despartit si-a luat angajamentul de a plati el ratele,numai sa il las televizorul.a platit o perioada si dupa aceea nu a mai platit.nici asa tinand cont de faptul ca era logodnicul meu nu pot sa iau vreo masura impotriva lui? la o intelegere nu se poate ajunge deoarece de o perioada nu mai accepta ideea despartirii si vrea sa se razbune pe mine.a trebuit sa ma mut de acasa doar ca sa nu ma gaseasca.va multumesc