avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

daca parintii au facut contract de vanzare cumparare cu copilul cel mic, atunci ceilalti 2 copii mai mari (neantrebati despre acest lucru) mai pot avea un drept ?
Daca s-a facut un act de vanzare cumparare , ceilalti copii nu mai vin la mostenirea acelui bun ,intrucat a fost instrainat in timpul vietii. Daca s-a facut o donatie copilului , ceilalti doi copii pot ataca donatia si vor lua dreptul lor din rezerva succesorala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proceduri vanzare cumparare casa părinții -copii Raicu Antoaneta Raicu Antoaneta Buna seara, Ma numesc Raicu Antoaneta si stau împreună cu socrii ca s-au hotărât sa ne lasa casa in care locuim mie si sotului. Problema este ca socru ... (vezi toată discuția)
In ce conditii se poate ataca de catre mostenitori un contract de vinzare cu clauza de uzufruct viager catre unul din copii? denisb denisb Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2001 parintii mei si cu mine am semnat un contract de vinzare cumparare a apartamentului lor cu clauza viagera. ... (vezi toată discuția)
Parintii au facut in timpul vietii act de vanzare-cumparare cu intretinere unuia dintre copii; celalt copil mai poate obtine ceva ulterior mortii parintilor? nicusivio nicusivio Parintii au 2 copii si in timpul vietii au facut act de vanzare-cumparare cu intretinere unuia dintre copii. Celalat copil poate intreprinde ceva dupa decesul ... (vezi toată discuția)